09.01.2008, Miroslav Fuks

Starší dorost se na jaro připravuje pod vedením kouče Procházky

Starší dorost se na jaro připravuje pod vedením kouče ProcházkyPřed zahájením zimní přípravy došlo k výměně na lavičkách dorosteneckých „A“ týmů FC Vysočina. Kouč mladšího dorostu Pavel Procházka zamířil ke staršímu dorostu, odkud se k mladším vrátil trenér Miroslav Krieg. Právě nového lodivoda našeho prvního dorosteneckého týmu jsme požádali o krátký rozhovor.

 
Kdy jste zahájili přípravu a jaký bude její program?

Zimní přípravu jsme z celého klubu zahájili jako první a to již ve středu 2. ledna. Hráče čeká tradičně náročný leden, který vyvrcholí soustředěním v Bystřici nad Pernštejnem. V lednu se utkáme pouze s dospělými týmy na úrovni župního přeboru či divize, přičemž ten první nás čeká už o tomto víkendu 10. ledna proti Humpolci. Únorová příprava pak bude probíhat pouze proti dorosteneckým celkům.

Jak jste reagoval na rozhodnutí vedení klubu o prohození dorosteneckých trenérů?

Posun k prvnímu dorosteneckému týmu FC Vysočina pro mne představuje další posun v trenérské kariéře. Jsem rád, že mohu trénovat nejdůležitější mládežnický tým klubu a navíc v elitní české soutěži. Zároveň však cítím, že přede mnou leží velká zodpovědnost, které se však rozhodně nebojím. Situaci mi určitě ulehčuje fakt, že jsem drtivou většinu týmu vedl v předchozích sezónách.

K jakým změnám v kádru v zimě došlo?

Tým doznal minimálních změn. Mezi dospělé zamířili Žejdlík, Hušbauer, Filip a Procházka. Naopak z „béčka“ jsme posunuli Bambulu a Machálka a z mladšího dorostu talentovaného útočníka Vydru. V jednání je příchod prievidzského útočníka Humaje, který by se však měl stejně připravovat s juniorkou. Posilami by měli být všichni uzdravení hráči na čele s Raškou a Piklem.

Mluvit o cíli pro jaro je asi zbytečné…

Našim jednoznačným úkolem je záchrana nejvyšší soutěže. Musíme ji udržet pro další hráče FC Vysočina a vůbec pro celý klub, který si ji jednoznačně zaslouží. V silách tohoto týmu to určitě je.

 
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu