02.02.2008, Miroslav Fuks

Šimon a Gabriel hráči FC Vysočina!

Šimon a Gabriel hráči FC Vysočina!Hned několik dobrých zpráv pro fanoušky FC Vysočina! Na půlroční hostování z Pardubic přichází zkušený brankář David Šimon! Dvou a půlletou smlouvu s jihlavským klubem podepsal brazilský krajní obránce či záložník Gabriel! Navíc klub uplatnil přestupovou opci na kanonýra Petra Faldynu!

 
"Za Faldynu jsme Českým Budějovicím uhradili částku dle smluvní opce. Jednání o jeho setrvání v našem dresu jsou nyní v závěrečné fázi," uvedl sportovní manažer Zdeněk Šmýd. Dodejme, že Petr Faldyna dosud v Jihlavě strávil půldruhé sezóny, během níž nastoupil do 49 ligových nebo pohárových zápasů a vstřelil úctyhodných 24 branek.

Brankář David Šimon (nar. 14.6.1975) přinese do jihlavské branky nezbytnou zkušenost a zároveň vyřeší problém vzniklý při zranění brankáře Petra Tulise, kterému momentálně reálně hrozí operace menisku. Šimon je pardubickým odchovancem a zde již v sezóně 1995 poprvé okusil II. ligu. Další dvě sezóny strávil v divizním AFK Chrudim, poté se vrátil do II. ligy v brance Lázní Bohdaneč a v létě 2000 znovu chytal druhou nejvyšší soutěž v Pardubicích, kde působil až do léta 2005. Vyjímkou bylo jaro 2003, kdy ho získali pražští Bohemians, za které velmi dobře odchytal 2 utkání. V duelu se Spartou však utrpěl zranění v kotníku, které mu vystavilo stop do konce sezóny a tím i prozatímní konce prvoligových ambicí. Šimon si dvakrát vyzkoušel zahraniční angažmá. Ročník 2005/06 strávil v maltské Birkurkaře a radoval se zde z mistrovského titulu. Jaro 2007 působil ve slovenské prvoligové Rimavské Sobotě. Mezitím se na podzim mihl v druholigovém Sokolově, kam se přemístili "jeho" Pardubice. Do města perníku se však opět vrátil, neboť po finanční zhroucení Rimavské Soboty celý podzim 2007 chytal krajský přebor za FK AS Pardubice. Šimonova česká bilance: I. liga - 2 zápasy, II. liga - 110 zápasů.

Brazilec Gabriel (nar. 18.9.1987), celým jménem Gabriel Vittorio Da Silva, naposledy nastupoval jako pravý obránce či záložník v týmu II. brazilské profesionální ligy Clube Atlético Assisense Sao Paulo. Zde si připsal 26 startů. V Jihlavě podepsal profesionální kontrakt do 30.6.2010.

Naopak řady FC Vysočina bez souhlasu klubu a zcela bez finančního vyrovnání opustil obránce Pavel Bartoš. Zamířil do nižší rakouské soutěže 2. Landesligy.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu