11.03.2008, Jihlavský deník - Ondrej Dudáš

Příčina prohry? Hráči prý zápas nezvládli psychicky

Příčina prohry? Hráči prý zápas nezvládli psychickyJihlava - Malá psychická odolnost a z toho plynoucí krkolomný herní projev podnícený individuálními chybami. Zhruba takhle v kostce vypadají příčiny porážky druholigových fotbalistů Jihlavy na hřišti HFK Olomouc podle trenéra Vysočiny Karola Marka. Jeho tým prý hrál pod své možnosti.

 
 „Kromě výsledku jsem tentokrát nespokojený i s herním projevem. Některé hráče jako by svazovala psychika, což se samozřejmě podepsalo na jejich výkonu, který měl od běžného standardu daleko,“ poznamenal Marko.

Chyběla psychická pohoda

Podle něj hráči selhávali hlavně v tom, co se moc na tréninku nacvičit nedá. „Těžko ovlivníte, když se někdo z pár metrů netrefí do odkryté branky anebo když nepromění samostatný únik. Při těchhle věcech je strašně důležitá psychická pohoda, která prostě z nepochopitelných důvodů chyběla,“ upozorňuje jihlavský trenér.

Ten už také plánuje, co řekne hráčům v kabině. „Pochopitelně to nezůstane bez odezvy. Budu hodnotit tvrdě, ale věcně. Každému řeknu na rovinu, co se mi u něj nelíbilo. Ale zůstane to v kabině,“ podotkl Marko.

Zejména k inkasovanému gólu má jihlavský trenér co říct. „Gólové střele předcházela špatná rozehrávka. Pak nepřistoupení k hráči.“

Navíc na holického záložníka Petera Krutého, který rozhodl zápas střelou z pětadvaceti metrů, Marko důrazně upozorňoval. „Jasně jsem hráčům říkal, že má nebezpečnou střelu, ať si na něj dávají pozor,“ zlobí se trenér.

Týden je dlouhá doba

Ten zároveň veřejnost překvapil sestavou. Celý týden před soutěží deklaroval složení, které nastoupilo v generálce v Mutěnicích. Na rozdíl od přípravného zápasu ovšem udělal hned čtyři změny.

„Ale o žádné manévrovací taktice bych nemluvil. Týden je ve fotbale dlouhá doba, ve které se může cokoliv stát. O sestavě se rozhoduje na základě tréninků a v nich se prostě jevili někteří kluci lépe,“ vysvětlil Marko.

Do základní sestavy se tak překvapivě nevešel sedmnáctiletý mladíček Josef Hušbauer. Ten se ovšem na hřiště dostal už na začátku druhého poločasu, kdy vystřídal zraněného Michala Lovětínského. „O jeho kvalitách vím, ale samozřejmě se s touto soutěží musí nejdřív seznámit. Zákonitě mu některé návyky ještě chybí,“ dodal Marko na adresu nejmladšího člena týmu.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu