14.03.2008, Jihlavský deník - Ondrej Dudáš

Tíha zodpovědnosti? Ale od toho tu jsem, říká Wasserbauer

Tíha zodpovědnosti? Ale od toho tu jsem, říká WasserbauerJihlava - Od začátku loňského jara se zase až tak moc nezměnilo. Jihlavskou juniorku povede do jarních bojů o záchranu Štěpán Wasserbauer. Než se ale všechno vrátilo do starých kolejí, vystřídal čtyřiadvacetiletý fotbalista během minulého roku tři mužstva. Po juniorce přišla šance v letní přípravě druholigového áčka Vysočiny. Podzim pak anabáze v divizním Velkém Meziříčí.

 
 „Určitě se těším, že si zase zahraju MSFL, přece jenom je to o něčem jiném než divize,“ říká Wasserbauer, který se do omlazeného týmu Romana Kučery vrátil, aby svou zkušeností přispěl k bezproblémové záchraně.

„Měl jsem nabídky třeba z Bystrce, Znojma nebo Mutěnic. Ale proč někam dojíždět, když můžu hrát doma ve známém prostředí a pomoci Jihlavě. Navíc když projevila zájem, abych se vrátil,“ přemítá fotbalista.

Se svou rolí v týmu - být tahounem a „vychovávat“ vedle sebe mladší spoluhráče - je prý smířen. „Doufám, že to tak bude. Koneckonců od toho si nás starší tady trenér nechal. S Michalem Pacholíkem bychom vzhledem k věku a zkušenostem měli vyčnívat,“ říká.

Svůj úkol bude plnit s kapitánskou páskou, kterou v Jihlavě před svým odchodem navlékal dvě sezony. „Je to pravda. Byl jsem demokraticky zvolen trenérem Kučerou,“ usmívá se Wasserbauer a hned dodává: „Pro mě je ale podstatné, aby se nám podařilo zachránit. Je jedno, kdo tu pásku bude nosit.“

Na podzim to byl Jiří Chlup, který tak o pozici lídra přijde. „Nijak jsme to neřešili, ale myslím, že je v pohodě. Ostatně právě on bude můj zástupce,“ vysvětlil Wasserbauer.

Svému týmu při cestě za záchranou stoprocentně věří. „Nebudu říkat, že jsme měli kvalitní přípravu, protože to ukáže až sezona. Bude hodně záležet na prvním zápase s Lipovou,“ dodal univerzál, který by měl začít jaro na postu stopera. I když v Jihlavě hrával v minulosti spíš ve středu zálohy.

Teď ve Velkém Meziříčí jsem odehrál podzim v obraně, takže jsem si zvykl. Neměl by to být problém,“ uzavřel Wasserbauer.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu