14.03.2008, Jihlavský deník - Ondrej Dudáš

Kučera: Věřím, že to zvládneme

Kučera: Věřím, že to zvládnemeJihlava - S pozměněnou strategií vyběhnou fotbalisté juniorky FC Vysočina do odvetné a nekompromisní části třetí nejvyšší soutěže. Kouč Roman Kučera skloubil přes zimu mládí se zkušeností a jedenáctý tým podzimu chce co nejdříve nastartovat k záchraně.

 
 A hned nedělní úvodní střetnutí, ve kterém jeho tým hostí na domácí půdě „namočenou“ Lipovou, prý hodně napoví. „Vstup do soutěže bude rozhodující,“ míní Kučera, který svému týmu věří. „My jsme na boj připraveni. Těšíme se. Je tam cítit napětí a to, že už kluci chtějí hrát o body. A já jsem v tomto směru optimista. Věřím, že to zvládneme,“ dodává.

Dvouměsíční zimní dril je pryč. Jste s jeho průběhem spokojený?

Až na úvod, kdy jsme se potýkali s nedostatkem hráčů a měli omezené možnosti, jsem spokojený. To, co jsme potřebovali z hlediska kondičního i herního natrénovat, se zvládlo, a tým je připravený.

Do karet vám hrál i zdravotní stav hráčů.

To je pravda. Zranění a nemoci se nám vyhýbaly.

Těšit vás musí i závěr přípravy, protože se zdá, že jste formu vyladili na ten správný čas.

Určitě. Ty poslední čtyři zápasy se nám herně i výsledkově povedly. Máme našlápnuto, máme to dobře rozjeté. Ale samozřejmě až soutěž ukáže, jak na tom jsme.

Do mladičkého kádru, který odehrál téměř celý podzim, jste během zimy vměstnali i několik starších hráčů. Odhodlali jste se ke změně?

Zvolili jsme jinou strategii. Povedlo se nám skloubit mládí i tu střední kategorii. Čermák, Wasserbauer, Pacholík, Chlup a Veselý už za sebou něco mají a ten tým musí táhnout.

Během přípravy vás sužovaly problémy v defenzivě. Je už tento problém vyřešený?

Ze začátku jsme hledali to optimální složení a myslím, že jsme na tom zapracovali a ty věci sladili. Není to ještě maximální, ale ta součinnost by se měla zlepšovat a já věřím, že forma bude gradovat.

S ofenzivou problémy asi nejsou, což potvrzuje třináct vstřelených branek v posledních čtyřech přípravách.

Góly dáváme. A je dobré, že to není postavené na jednom hráči, i když Veselý dal sedm gólů a Čermák šest. Ale i jiní se prosazují, což je především díky tomu, že se do finální fáze dostává více hráčů. O to jsme nebezpečnější a v tomto pohledu jsme připravenější a jsme dál.

Znovu se budete spoléhat hlavně na jádro juniorky?

To by ani jinak nemohlo fungovat. Jestliže ty hráči s námi netrénují, nebyli by ve velkém počtu přínosem. A navíc by pak mohl být problém s motivací pro naše kluky.

Ale alespoň malého přílivu posil z A-týmu se nevyhnete.

Samozřejmě musíme brát ohled na požadavky a potřeby trenéra áčka. Po domluvě to budou dva tři hráči a opět to směřuje k tomu, že nemáme útočníky, a ta volba tak bude jasná.

Jaro je vždy specifické, vy máte 17 bodů, což není ani hodně, ani málo. Co to pro Jihlavu B znamená?

Že nemáme nic jisté a bude rozhodující vstup do soutěže.

Takže pokud zvládnete úvodní utkání s Lipovou, vykročíte k záchraně?

Stouplo by nám důležité sebevědomí, proto se soustředíme právě na to první kolo. Co bude dál, to uvidíme. Ale nečeká nás nic jednoduchého. Lipová posílila, stáhla hráče z Olomouce a celé republiky, má eminentní zájem to zachránit a zápas proti ní bude klíčový.

I v dalších kolech to bude velký boj. Hladových týmů, které se budou stejně jako vy chtít zachránit, je hodně.

Konkurence nespí. Všechny týmy šly během zimy nahoru. Třetí liga je soutěž, která je na hraně amatérského a profesionálního fotbalu. Týmů, které chtějí nahoru je hodně a nikdo nebude chtít ani spadnout. Navíc jsou to mančafty ekonomicky silné a já myslím, že si to tentokrát mezi sebou rozdají juniorky.

Co tedy rozhodne?

Bude záležet na sportovní formě. Musíme jít zápas od zápasu a trpělivě sbírat body.

Kolik jich podle vás zaručí setrvání v MSFL?

To jsou spekulace, ale určitě přes pětatřicet. To je takový můj odhad. Musíme šestkrát vyhrát a nejlépe co nejdříve, protože na konci to bude pěkná mela.

Sálá z vašeho týmu nervozita před blížícím se startem?

To ne. My jsme na boj připraveni a těšíme se. Je tam cítit napětí a to, že už kluci chtějí hrát o body.

Důvěra v záchranu a sílu vašich svěřenců vám rozhodně nechybí.

Hlavně to, co jsme natrénovali, musíme umět prodat a já jsem v tomto směru optimista. Věřím, že to zvládneme.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu