15.05.2008, Miroslav Fuks

Vrátí se Vysočina na vítěznou domácí vlnu?

Vrátí se Vysočina na vítěznou domácí vlnu?FC Vysočina z posledních tří zápasů vytěžila pouze dva body a proto v pátečním domácím duelu udělá maximum pro tříbodový zisk. Cesta k němu však bude hodně trnitá, neboť nastoupí proti jednomu z největších překvapení jara – týmu FK Baník Sokolov. Navíc, dosavadní tři vzájemné duely vždy skončily remízou.

 
Jihlavští trenéři Marko a Vrzáček do zápasu nemohou počítat s dlouhodobě zraněným Šamánkem a dále se stoperem Tlustým, který si v posledním duelu ve Fulneku poranil meniskus a do konce jara tak bude mimo hru. Naopak k zápasu už bude dispozici Lovětínský, který by měl být po dvouměsíční zápasové absenci připraven na lavičce.

„Každý druholigový zápas je velmi náročný a souboj se Sokolovem rozhodně nebude výjimkou. Určitě do něj půjdeme s cílem zvítězit a to nejen proto, že jsme už tři zápasy nezvítězili. Sokolov jsem viděl osobně a mám o něm dostatek poznatků. Mužstvo trenéra Haška produkuje přímočarý fotbal založený na pohybu, agresivitě, rychlosti a výborné fyzické kondici. Navíc hrozí z nebezpečných standardek. Věřím, že jsme nalezli recept, jak tento na jaře velmi úspěšný tým zdolat,“ uvedl k nadcházejícímu utkání kouč Marko.

Základní informace o soupeři:

právní forma: akciová společnost
vedení klubu: ředitel – Pavel Makoň, sport. manažer – Vítězslav Hejret, šéftrenér mládeže – Tomáš Provazník
adresa: Jednoty 1628, 356 01 Sokolov
tel.: 352 605 440
fax: 352 669 718
e-mail: banik@fksokolov.cz
internet:www.fksokolov.cz
klubové barvy: zelená a černá
kapacita stadiónu: 5.000 (770 k sezení)
B-tým: divize
mládežnické celky: 12

Pohled do historie:

zal. 1948 jako Sokol HDB Falknov nad Ohří
1949 – Sokol HDB Sokolov
1953 – DSO Baník Sokolov
1962 – TJ Baník Sokolov
1992 – FK Baník Sokolov

Účast v soutěžích:

ČNL nebo II. liga: 1974 – 1976, 1977/78, 2006 - 08
III. liga: 1969/70, 1972 – 1974, 1989 - 1980

Vzájemná bilance ve II. lize: 3 utkání 0 – 3 – 0 3 : 3

Předchozí zápasy:

pod. 07: Baník Sokolov - FC Vysočina 0:0
SOK: Kubásek - Kura, Hájovský, Němeček, Thomas - Bauer, Čada, Costa, Mach - Šorfa (71. Jiráček), Salák (66. Habai). VYS: Macháček - Veselý, Šedivý, Suchý, Drga - Mezlík, Sviták, Lovětínský – Rabušic (68. Cihlář), Simr, Faldyna.

jaro 07: Baník Sokolov - FC Vysočina 1:1 (0:0) 68. Dřížďal - 65. Svoboda
SOK: Bertelman - Kura, Němeček, Mach, Salák (61. Sláma), Mlika (66. Mlika), Dřížďal, Hájovský, Čada, Šorfa (82. Huber), Jiráček. VYS: Tulis - Gebreselassie, Kadlec, Šourek, Drga - Baláž (46. Čermák), Vít, Lovětínský, Cihlář (82. Vladyka) - Svoboda, Faldyna (74. Rabušic).

pod. 06: FC Vysočina – Baník Sokolov 2:2 (2:1) 14. Faldyna, 16. Kadlec - 7. a 82. Gába
VYS: Rzeszoto - Demeter (89. Vácha), Šourek, Kadlec, Dujka - Veselý (85. Čermák), Vladyka, Lovětínský (71. Pacholík), Malínek - Faldyna, Svoboda. SOK: Kubásek - Dřížďal, Hájovský, Němeček, Glos - Dittrich, Bakeš, Gába, Adam - Salák (90. Mlika), Šorfa (28. Boček).

Pravděpodobná sestava: Bertelman - Kaplan Filip Hájovský Mach - Salák Čada Javorský Poděbradský - Mlika Duchnič

Trenér: Martin Hašek

Střelci: 6 – Mlika, 3 – Šorfa, Costa, 2 – Duchnič, Němeček, 1 – Vondrášek, Jiráček, Salák, Bauer, Habai, Hájovský, Čada, Bureš.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Ottmar, Kaplan, Poděbradský, Duchnič (hostování FC Hradec Králové), Hrabáč, Javorský (hostování AC Sparta Praha), Held (hostování SK Slavia Slavia), Fleišman (hostování FK Siad Most), Rojka (hostování SK Sigma Olomouc), Mlika (konec hostování Vlašim)

Odchody: Boček, Bakeš, Bartůněk (ukončené smlouvy), Frohna (Vyšehrad), Němeček (FC Hradec Králové), Kubásek (hostování SK Slavia Slavia), Costa (konec hostování SK Slavia Praha), Japan (konec hostování FK Siad Most), Vondrášek (konec hostování FK Teplice), Vítěk, Jón (přeřazeni do B týmu)

 
Související
Média
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu