04.06.2008, Miroslav Fuks

Faldynu nezajímá střelecká koruna, ale vítězství

Faldynu nezajímá střelecká koruna, ale vítězstvíPoslední druholigové dějství bude mít pikantní příchuť pro jihlavského útočníka Petra Faldynu. Postaví se proti Opavě, kde strávil prvoligovou sezónu 2003/04, a navíc svede přímý souboj o korunu krále druholigových střelců s opavským Kozákem. Jak se na tento zápas chystá?

 
V tomto utkání osobní zájmy či pocity vůbec neřeším. Zajímá mne pouze odčinění našeho velkého výpadku v posledním kole proti Krči a potvrzení naší výborné jarní domácí bilance. Rozhodně chceme zvítězit a zároveň se tak trenérovi omluvit za poslední porážku. Na Strahově jsme předvedli skutečně hrozný výkon a nijak jsme se nepřiblížili hře v domácích duelech.

Takže své vedoucí postavení mezi druholigovými střelci nesleduješ?

Tak, určitě ho sleduji. Rád bych se stal potřetí za sebou nejlepších střelcem soutěže. Stejně jako v každém zápase, tak i proti Opavě, budu chtít skórovat a své postavení potvrdit. Mnohem cennější však pro mne bude týmové vítězství.

Jak vzpomínáš na své opavské působení?

Většinou jako střídající hráč jsem zde odehrál sezónu 2003/04. Byl jsem rád za prvoligovou šanci a rád vzpomínám na skvělé opavské fandy. Ligu jsme nakonec s 31 body zachránili, ovšem setrvání v Opavě nebylo mojí prioritou. Tehdejší ukrajinští majitelé hráčům dlužili peníze a cítil jsem zde nejistotu. Z tehdejšího týmu už v Opavě nikdo nepůsobí.

Úterní odpoledne jste se spoluhráči strávili relaxací na greenu Golf Resortu Telč ve Vanově. Jak se ti vedlo?

Nebylo to špatné. Odpaly mi příliš nešly, ale patování už bylo dobré. Každopádně šlo o příjemnou změnu.

Těšíš se na letní dovolenou?

Určitě ano. Už toho bylo dost.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu