17.06.2008, Miroslav Fuks

Procházka: „Nový dorost je schopen hrát do 5. místa“

Procházka: „Nový dorost je schopen hrát do 5. místa“Jeho jarní mise umístěním na nesestupové příčky dorostenecké extraligy sice neskončila, ovšem výkony a výsledky staršího dorostu FC Vysočina rozhodně nelze hodnotit negativně. Řeč je o trenérovi tohoto týmu Pavlu Procházkovi, kterého jsme požádali o hodnotící posezónní rozhovor.

 
Po velmi dobrých výsledcích v zimní přestávce se zdálo, že váš záchranářský cíl je reálný...

Bohužel nám nevyšel úvodní domácí duel s Baníkem, ve kterém jsme podali dobrý výkon, ale smolně jsme prohráli gólem v samotném závěru. Toto na psychice týmu zanechalo negativní stopy a rozhodně nám nepomohlo ani odložení následného duelu ve Zlíně. Po čtrnáctidenní pauze nás tak čekal klíčový duel proti Hradci Králové, který jsme nezvládli. Za stavu 0:0 nám nebyl uznán regulérní gól, soupeře jsme nedokázali dostat pod tlak a vstřelit gól. Místo toho jsme inkasovali a prohráli 0:1.

Vedení klubu poté učinilo nelehké rozhodnutí upřít pozornost na „B“ tým v MSDL, aby byla zachována obsazenost nejvyšších dorosteneckých soutěží i pro příští ročník...

Přesunutí priorit na „béčko“ bylo logickým krokem. Troufám si však tvrdit, že pokud by původní tým dostal ještě pár kol důvěru, tak bychom soutěž dokázali zachránit přímo. Chápu však, že postup z MSDL byl v danou chvíli jistější cestou. Sestup by byl pro klubovou koncepci a samotné hráče malou tragédií.

K jakým změnám ve vašem týmu došlo?

Hráči ročníku 1990 Pikl, Šandera, Kopic, Leligdon, Machálek a zčásti i Tecl byli přeřazeni do „béčka“, zde i trénovali a za nás buď nenastupovali vůbec, nebo na necelé zápasy. Navíc nás poškodilo i zranění útočníka Pohanky a zdravotní problémy či reprezentační povinnosti talentovaného Vydry. Logicky nám poté chvíli trvalo, než se tým znovu zkonsolidoval. Přišla tak série čtyř porážek, které tým hodně srazily. Vše se otočilo na nejméně očekávaném místě – na hřišti Sparty. Zde jsme podali kvalitní bojovný výkon a slavili jsme výhru 1:2. Ta nás odrazila k třem dalším vítězstvím v řadě a my si přiblížili záchranu. K té jsme mohli být blízko po dalším kole, kdy jsme hráli v Mladé Boleslavi. Hráli jsme velmi dobře a ještě v 87. minutě jsme vedli 0:1. Poté však soupeř srovnal a v samotném závěru z vymyšlené penalty zvítězil. Bohužel, s tendenčním rozhodováním sudích jsme se setkávali častěji... O našem sestupu tak již bylo prakticky rozhodnuto, navíc v té době už bylo jasné, že „béčku“ první místo v MSDL nikdo nevezme. V závěru jsme tak mohli hrát uvolněně a dočkali jsme se i kvalitních výkonů. Vůbec nejlepší byl asi v posledním kole, kdy jsme zvítězili 1:2 na Bohemians.

Vyhne se FC Vysočina v příštím ročníku nejvyšší soutěže starostem se záchranou?

Z tohoto pohledu jsem velkým optimistou. Ročníky 90, 91 a též 92 znám už tři roky a vím, že disponují velkou kvalitou. Myslím si, že nový starší dorost je schopen hrát do 5. místa tabulky. Zvláště, když se hráči budou připravovat společně a nedojde k předčasným přesunům mezi dospělé. Ostatně i sestoupivší ročník 89 by soutěž určitě udržel, pokud by trvale nastupoval s Rabušicem, Šamánkem, Hušbauerem či L.Procházkou.

Které fotbalisty byste chtěl za jarní výkony pochválit?

Poděkování a pochvalu zaslouží celý tým. Pokud bych měl někoho vyzdvihnout, tak velmi dobře a spolehlivě hrající defenzivní hráče Filipa a V.Černého, záložníka Hirsche, který se během jara ohromně zvedl, a samozřejmě i mladé útočné duo Vydra – Tecl, v nichž je ohromná budoucnost FC Vysočina. Nesporné kvality prokázali i krajní záložníci Dobrovolný a Šandera. Talentovaným středovým hráčům Kopicovi a Leligdonovi uškodila nevyrovnanost výkony a pendlování mezi extraligou a MSDL. Mezi těmito soutěžemi je přeci jenom výrazný rozdíl.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu