19.06.2008, Miroslav Fuks

Morkus: „Celý tým zaslouží pochvalu“

Morkus: „Celý tým zaslouží pochvalu“Jeho tým si po podzimu vybojoval umístění umožňující bojovat o postup, který se na jaře stal prioritou klubu. Řeč je o starším dorostu B vedeném Josefem Morkusem, jehož tým pro FC Vysočina zachoval existenci mezi českou elitou.

 
Jak jarní sezónu hodnotíte?

Určitě všichni musíme být spokojeni. Sestup dorostu by představoval problém pro celou dorosteneckou strukturu FC Vysočina a já jsem rád, že se ho postupem z MSDL podařilo odvrátit. Konečného cíle jsme dosáhli s nejmladším celkem soutěže, který navíc předváděl nejpohlednější a nejefektivnější fotbal. Soutěž jsme zaslouženě vyhráli. Určitě nám k tomu napomohlo jarní posílení o některé hráče z kádru „A“ týmu. Krom Pikla a Šandery se však jednalo o fotbalisty, kteří patřili na naši podzimní soupisku a navíc spadají pod ročník 1990. Určitě pro některé hráče nebylo ideální, že nemohli hrát stabilně nejvyšší soutěž, na druhou stranu do extraligy naskakovali i v průběhu jara a v jejím konci už hráli výhradně zde.

Které hráče byste chtěl touto cestou ocenit?

Celý tým zaslouží velkou pochvalu a poděkování. V malém počtu hráčů v nelehké soutěži vybojovali první příčku, kterou si zajistili ve velkém předstihu. Potvrdili, že v ročníku 1990 máme velkou perspektivu. Pokud bych měl některé fotbalisty vyzdvihnout, tak určitě stoperskou dvojici Z.Kučera – Urbánek, dále středního záložníka Morkuse a nejlepšího střelce Pikla, který převyšoval všechny hráče v soutěži.

Vnímáte velký rozdíl mezi MSDL a I. ligou dorostu?

Určitý výkonnostní rozdíl tu samozřejmě je. MSDL představuje ideální přechod z mladšího dorostu, v němž hráči hrají bez výsledkového a bodového tlaku, do staršího dorostu. Myslím si, že by si touto soutěží měli projít všichni fotbalisté nedorazového ročníku.

Dokáže se budoucí starší dorost bez problémů zachránit?

Tým bude mít dostatečnou kvalitu k tomu, aby se pohyboval v horních patrech tabulky a neměl problémy se záchranou. Čekám, že bude předvádět hezký fotbal. Bude do něj přeřazena většina fotbalistů ročníku 1990. Jen mne mrzí, že šanci jít do letní přípravy prvního dorostu nedostanou úplně všichni hráči, kteří si extraligu pro sezónu 2008/09 vybojovali.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu