30.07.2008, Miroslav Fuks

Karol Marko: „Chceme bojovat o nejvyšší příčky“

Karol Marko: „Chceme bojovat o nejvyšší příčky“Zvládne FC Vysočina po krátké letní pauze navázat na výborné jarní výkony a výsledky? Dokáže promlouvat do postupových bojů? Nejen tyto otázky jsme položili kouči Karolu Markovi.

 
Mužstvo v přípravě velmi dobře pracovalo, vyhýbala se nám zranění a vše bylo na velmi dobré úrovni. Na úspěšné jaro však musíme zapomenout, jde pouze o statistický údaj. Nyní začínáme od nuly novou soutěž, do níž chceme vstoupit s cílem bojovat o nejvyšší příčky.

Které kluby budou náležet k favoritům soutěže?

Silná konkurence Bohemians, Mostu, Slovácka, Opavy, Hradce, Fulneku, HFK Olomouc či Sokolova slibuje vyrovnanou a dramatickou II. ligu. V popředí budou hrát týmy se stabilní výkonností, dobrou fyzickou připraveností a celky schopné zvládnout vyrovnané „na hraně“. Svoji roli bude hrát nejen kvalita kádru, ale i štěstí či fotbalová (ne)logika.

Kádr v létě doznal malých změn. Co říci k odchodům?

O Šimonovi toho už bylo napsáno dost. Mrzí mne, že neodolal prvoligové nabídce. Až čas ukáže, zda volil správně. Mladík Hušbauer by asi nepatřil do základní sestavy, ale určitě by měl dostatek herních příležitostí k růstu. Přestupovou politiku klubu a zájem hráče však chápu. Stoper Bodeček se v našem týmu neprosadil a útočník Böhm nebyl kmenovým hráčem Vysočiny, tudíž se vedení rozhodlo dát šanci svým talentům.

Čerstvě tým opustil Radek Sláma...

Fotbal bohužel podobné situace přináší. Na tuto alternativu jsme se připravovali a jsme schopní Slámu nahradit. Přesto budeme po vedení klubu požadovat příchod dalšího obránce.

Kolonka příchodů též nezůstala zcela prázdná...

Post gólmana vyřeší Vojáček, o kterého jsme stáli už v zimě a na kterého šly velmi dobré reference z Trnavy. Stoper Rezek je talentovaný, silný ve hře hlavou a v osobních soubojích. Drábek představuje kreativního hráče, který má výbornou práci s míčem a zakončení. Jeho výhodou je využitelnost na místě středního záložníka nebo v útoku. Brazilce Oliveiru jsme si vyzkoušeli na jaře a počítáme s ním na levou stranu sestavy. Po adaptaci na český fotbal jeho přínos pro mužstvo vzroste.

V létě jste prodloužil smlouvu. Zvažoval jste i jiné nabídky?

Nějaké nabídky jsem měl, ovšem mojí prioritou byla Jihlava. Práce zde mne velmi těší. Někdy je lepší stabilní a perspektivní klub ve II. lize, než vábení I. ligy. Při zachování jarního kádru a jeho doplnění na určitých postech nebylo co řešit.

V úvodních kolech II. ligy vás čekají velmi silné týmy...

Soupeře si nemůžeme vybírat, stejně bychom s nimi hráli. Právě zajímavé střety s těžkými protivníky hodně napoví o našich ambicích v celé soutěži. Budeme chtít vítězit!

Co říci k úvodnímu těžkému soupeři - Fulneku?

Stabilní a kvalitní tým se zkušenými individualitami, které vždy budou hrát dobrý fotbal. Vždyť jen takový Slončík odehrál více prvoligových zápasů než celé naše mužstvo pohromadě. Určitě nás čeká těžký a nevyzpytatelný druholigový start. Moc bych si přál, aby nám při něm pomohli naši skvělí fanoušci. Potřebujeme jejich podporu!

 
Média
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu