01.09.2008, Pavel Tvarůžek

Mladší žáci FC Vysočina odjíždějí do Paříže

Mladší žáci FC Vysočina odjíždějí do PařížeJiž jen pár dní zbývá do odjezdu mladších žáků FC VYSOČINA JIHLAVA na světové finále největšího turnaje – neoficiálního mistrovství světa mladších žáků - DANONE NATIONS CUPU 2008 do Paříže. Jihlavští fotbalisté si vybojovali právo reprezentovat Českou republiku, když v jarních kvalifikačních kolech porazili všechny své soupeře a dokázali zvítězit i na republikovém finále, kde v dramatickém finále porazili tým 1. FC Brno 1:0.

 
Ve čtvrtek ráno tak z Prahy odlétá šestnáctičlenná výprava jihlavských fotbalistů, kteří jako reprezentanti České republiky změří svoje síly proti týmům ze 40 zemí z celého světa.

Danone Cup je největším fotbalovým turnajem na světě pro kategorii mladších žáků, do kterého se v letošním roce zapojilo asi 2,5 milionu mladých fotbalistů. Jeho světové finále se tradičně pořádá ve Francii za účasti 40 zemí z celého světa. Kromě fotbalových velmocí, jako jsou Argentina, Brazílie, Anglie, Francie, Německo, Itálie, Mexiko, Nizozemsko, Portugalsko či Španělsko se ho letos zúčastní například Alžírsko, Bangladéš, Kanada, Kamerun, Čína, Egypt, Guatemala, Indie, Indonésie, Japonsko, Fidži, Katar, Rusko, Saudská Arábie, Jižní Afrika, Turecko, USA, Uruguay a další.

Letošní již 9. ročník se uskuteční v Paříži v termínu 4. – 8. září a jeho patronem je jeden z nejlepších světových fotbalistů v historii – Zinedine Zidane, který se turnaje osobně zúčastní. Hrát se bude na hřištích tréninkového střediska týmu Paris St. Germain a zápasy play-off proběhnou na slavném stadionu Parku Princů.

Reprezentaci České republiky tedy tvoří hráči mladších žáků FC VYSOČINA Jihlava, ročník narození 1996-97, kteří všichni navštěvují sportovní fotbalové třídy na Základní škole Evřezna Rošického v Jihlavě. Popřejme tedy chlapcům hodně štěstí a dobrou reprezentaci školy, klubu FC VYSOČINA, města Jihlavy a celé České republiky.

Seznam hráčů: Filip Jícha, Martin Bednařík, Jan Zábrodský, Lukáš Hekerle, Vojtěch Haala, Tomáš Diviš, Filip Vedral, Tomáš Duba, Tomáš Kliment, Marek Šerý, Davit Sargsyan, Filip Vomela, Jiří Klíma, Jakub Rychetník.

Trenéři týmu: Vladimír Hekerle, Pavel Tvarůžek


 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu