09.09.2008, MF DNES - Vysočina - Ondřej Bičiště

Faldynu celý zápas bolela hlava

Faldynu celý zápas bolela hlavaV posledních letech útočník jihlavských fotbalistů Petr Faldyna pravidelně kraluje druholigovým střelcům, mezi nejlepší kanonýry této soutěže patří i v jejím novém ročníku. V nedělním duelu v Ústí nad Labem však hlavní postrach domácích vyšel naprázdno, navíc musel už v 72. minutě střídat.

 
 "Na předzápasovém tréninku jsem dostal pořádnou petelici do hlavy. Bolela mě celý zápas," objasnil své potíže hostující snajpr po utkání, které skončilo bezbrankovou remízou. "Dělba bodů je zasloužená," mínil Faldyna.

"Ústí mělo ve druhé půli velkou šanci, náš brankář ji naštěstí bravurně chytil," chválil spoluhráče Jana Vojáčka, který měl podle něj obrovskou zásluhu na udržení šestizápasové série Vysočiny bez porážky. "Honza teď chytá parádně, na bodu má velký podíl."

Že by "pouhá remíza" importovaná ze hřiště až čtrnáctého celku tabulky byla pro jihlavský tým zklamáním, Faldyna odmítá. "Samozřejmě jsme sem jeli vyhrát, ale nepodali jsme optimální výkon. Ústí navíc bylo zarputilým soupeřem a bod si zasloužilo."

Řeč prý nemůže být ani o tom, že by hosté svého soka, který dosud v domácím prostředí nebodoval, podcenili. "Viděl jsem je na Slovácku, kde taky nehráli špatně, a dokonce šťastnou trefou zvítězili," připomněl zkušený útočník. "Náš vzájemný zápas byl prostě remízový."

Jihlavské fotbalisty může těšit, že i na podzim zatím navázali na kvalitní jarní výkony. "Šest zápasů za sebou jsme bodovali, takže hodnocení je kladné. Kdybychom měli ještě o tři body víc, bylo by to lepší.

Ale i těch 12 bodů vůbec není špatných," usmál se Faldyna, který ale nechtěl přebíhat, co se týká případných postupových ambicí. "Řeknu to takhle. Když se budeme pohybovat na předních příčkách, bude dobře," dodal.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu