28.03.2006, Redakce

Kraj Vysočina schválil finance na dostavbu tribuny!

Krajští zastupitelé Vysočiny dnes schválili dotaci 35 milionů korun městu Jihlava na druhou část rekonstrukce fotbalového stadionu v Jiráskově ulici. Rekonstrukce je nutnou podmínkou účasti jihlavského týmu v Gambrinus lize od příští sezóny 2006/07, protože stadion v současné podobě nevyhovuje podmínkám fotbalového svazu a klub má zatím povolenou výjimku. Požadavky ČMFS by FC Vysočina jako ambiciózní exligový klub musela splňovat i v případě sestupu do II. ligy.

 
Kraj uvolní peníze pro FC Vysočina Jihlava z přebytku hospodaření v minulém roce. Schválení dotace předcházela téměř hodinová diskuse, nakonec však pro její udělení zvedlo ruku 35 z 41 zastupitelů kraje. V první části zahajovací etapy rekonstrukce vznikly čtyři stožáry umělého osvětlení, základy pro novou tribunu za brankou blíže k bazénu, veškeré inženýrské sítě a opěrná stěna pro jednu z rohových věží. Z té byly zatím vyzděna tři patra. Náklady dosáhly téměř 54 milionů korun. Výsledná verze první etapy představuje vedle umělého osvětlení krytou tribunu pro 2.500 diváků, vnitřní parkoviště a dvě rohové věže po stranách tribuny. V nich budou vedle sociálního zařízení, bufetů a nezbytných prostor v rámci projektu Stadiony 2003 také ubytovací kapacity pro hráče mládežnických týmů.
 
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu