28.10.2008, Miroslav Fuks

Rozlouskne Vysočina tvrdý sokolovský oříšek?

Rozlouskne Vysočina tvrdý sokolovský oříšek?V současné II. lize nikdo lehkého soupeře nenajde, ovšem aktuální zápasová série je z pohledu FC Vysočina velmi náročná. Po dvou přímých duelech o 1. místo proti Čáslavi a Bohemians přichází další bonbónek v podobě domácího utkání proti ambicióznímu Baníku Sokolov. U toho byste v pátek od 18 hodin rozhodně neměli chybět!

 
Sokolov již několik sezón náleží do absolutní špičky II. ligy a netají se svými plány v krátkodobém horizontu zaútočit na nejvyšší soutěž. Baník se sice musí každou sezónu vyrovnat s velkou změnou kádru, to se mu však dle dosažených výsledků daří velmi dobře. Velký podíl na tom má kouč Martin Hašek, který se svými svěřenci během dosavadních třinácti podzimních duelů získal velmi dobrých 21 bodů. Výstrahou by pro Jihlavu měly být sokolovské výhry v Mostě, Karviné a v Hradci Králové. Velkou oporou týmu je osmigólový kanonýr Jirouš, který však proti Vysočině nemůže nastoupit vzhledem k jednozápasovému distancu za 4 žluté karty.

„V pátek určitě opět půjde o kvalitní a atraktivní duel dvou týmů z horních pater tabulky. Tým trenéra Martina Haška nezapře rukopis pražské Sparty z úspěšných dob kouče Hřebíka. Je velmi kompaktní, bojovný a výborně organizovaný. Těží z kvalitně rozehrávaných standardek a rychlých brejků tažených zejména Vaněčkem. Absence střelce Jirouše je pro Sokolov určitě nepříjemná, ovšem Salák či Duchnič jsou velmi kvalitní útočníci, kteří ho určitě budou chtít nahradit,“ řekl k nadcházejícímu těžkému utkání kouč Karol Marko, který se musí vyrovnat s absencí vyžluceného levého beka Vepřeka: „Variant, jak nahradit Vepřeka máme více, stejně tak nelze vyloučit ani změny na dalších postech sestavy. Věřím, že námi zvolená sestava v tomto důležitém duelu uspěje a potvrdí naši dobrou domácí formu.“

Základní informace o soupeři:

právní forma: akciová společnost
vedení klubu: ředitel – Pavel Makoň, sport. manažer – Vítězslav Hejret, šéftrenér mládeže – Tomáš Provazník
adresa: Jednoty 1628, 356 01 Sokolov
tel.: 352 605 440
fax: 352 669 718
e-mail: banik@fksokolov.cz
internet: www.fksokolov.cz
klubové barvy: zelená a černá
kapacita stadiónu: 5.000 (770 k sezení)
B-tým: divize
mládežnické celky: 12

Pohled do historie:

zal. 1948 jako Sokol HDB Falknov nad Ohří
1949 – Sokol HDB Sokolov
1953 – DSO Baník Sokolov
1962 – TJ Baník Sokolov
1992 – FK Baník Sokolov

Účast v soutěžích:

ČNL nebo II. liga: 1974 – 1976, 1977/78, 2006 - 09
III. liga: 1969/70, 1972 – 1974, 1989 – 1980

Vzájemná bilance ve II. lize ČMFS: 4 utkání 1 – 3 – 0 4 : 3

Předchozí zápasy:

jaro 08: FC Vysočina – Baník Sokolov 1:0 (1:0) 18. Faldyna
VYS: Šimon - Sláma, Kadlec, Gába, Vepřek - Dupal (78. Gabriel), Hušbauer, Schneider, Cihlář - Faldyna (86. Lovětínský), Rabušic (67. Böhm). SOK: Bertelman - Jiráček, Filip, Hrabáč, Mach (74. Held) - Salák, Čada, Javorský (80. Rojka), Poděbradský - Duchnič, Šorfa.

pod. 07: Baník Sokolov - FC Vysočina 0:0
SOK: Kubásek - Kura, Hájovský, Němeček, Thomas - Bauer, Čada, Costa, Mach - Šorfa (71. Jiráček), Salák (66. Habai). VYS: Macháček - Veselý, Šedivý, Suchý, Drga - Mezlík, Sviták, Lovětínský – Rabušic (68. Cihlář), Simr, Faldyna.

jaro 07: Baník Sokolov - FC Vysočina 1:1 (0:0) 68. Dřížďal - 65. Svoboda
SOK: Bertelman - Kura, Němeček, Mach, Salák (61. Sláma), Mlika (66. Mlika), Dřížďal, Hájovský, Čada, Šorfa (82. Huber), Jiráček. VYS: Tulis - Gebreselassie, Kadlec, Šourek, Drga - Baláž (46. Čermák), Vít, Lovětínský, Cihlář (82. Vladyka) - Svoboda, Faldyna (74. Rabušic).

Pravděpodobná sestava: Ilizi - Kaplan Kura Knakal Čupr - Podrazký Šmerda Pilař Čada Vaněček - Salák

Trenér: Martin Hašek

Střelci: 8 – Jirouš, 4 – Podrazký, 3 - Salák, 2 – Čada, Vaněček, 1 - Duchnič, Hájovský, Pačinda.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Šmerda (Sparta Krč), Čupr (host. Hr. Králové), Podrazký (1.FK Příbram), Hrabáč a Javorský (Sparta Praha), Kaplan a Duchnič (Hradec Králové), Vašata (konec host. Union Cheb), Pilař (FK Baník Most), Jungman (Union Cheb), Pačinda (SV Horn/Rakousko), Zacharda (FK Teplice), Procházka (host. FK Teplice), Vaněček (Mladá Boleslav), Vůjtěch (přeřazen z „B“ týmu), Knakal a Ilizi (host. Viktoria Plzeň), Jirouš (host. Slovan Liberec).

Odchody: Poděbradský, Filip a Ottmar (konec host. Hradec Králové), Rojka (konec host. Sigma Olomouc), Šorfa (Sl. Broumov), Mach (host. Mladá Boleslav), Kubásek (Mladá Boleslav), Novák (konec host. Viktoria Žižkov), Held a Bauer (konec host. SK Slavie Praha), Fleišman (konec host. Baník Mostu), Mlika a Jiráček (přestup Viktoria Plzeň).

 
Související
Média
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu