08.11.2008, Miroslav Fuks

Karol Marko: „Plánovat se dá příprava a nikoli výsledky“

Karol Marko: „Plánovat se dá příprava a nikoli výsledky“Fotbalisté FC Vysočina dotáhli své podzimní tažení do skvělého konce. Dosáhli cenného vítězství proti Spartě B a připsali si tak 31 bodů za 15 utkání, čímž překonali klubový rekord z podzimu 2006. Jak viděl utkání na pražském Strahově trenér Karol Marko?

 
Chladné počasí spolu s chladnou atmosférou nedostalo naše hráče zpočátku do správné provozní teploty. Vstoupili jsme do zápasu sice velmi pozorně a zodpovědně, ovšem nedařilo se nám zachytávat odražené míče a naše záloha byla často daleko od útočníků. V jedné z našich nemnoha šancí byl Rabušic, ale v koncovce se ukvapil. Na druhé straně nás podržel Vojáček, který vychytal velkou příležitost soupeře.

Do druhé části jsme se rozhodli ke změně sestavy vzhledem ke stylu hry Sparty. Do utkání šel místo Urbana Veselý, což spolu se změnou našeho rozestavení přineslo kýžené rozhýbání naší hry. Začali jsme se dostávat do velmi nebezpečných šancí a zároveň jsme velmi dobře pracovali v defenzivě. Odměna za dobrý výkon přišla v podobě dvou branek. Nejdříve unikl Veselý a nezištně nahrál Rabušicovi a v závěru utkání se po výborné kombinaci stejně zachoval Faldyna, které přesně nacentroval na hlavu Schneidera. Zvítězili jsme zaslouženě.

Věřil jste před startem sezóny, že po 15ti zápasech budete mít 31 bodů?

Nejsem plánovač. Plánovat se dá zimní příprava, ale nikoli výsledky. Svůj tým připravuji z týdne na týden s cílem maximálně bodovat. V zápasech se poté snažím reagovat na vzniklou situaci s cílem vytěžit z daného duelu co nevíce bodů. Každopádně jsem si vědom toho, že překonání třicetibodové hranice je velmi dobrou vizitkou.

Co jste říkal na výkon mladých Sparťanů?

Potvrdili, že disponují talentovanými mladými fotbalisty jako je J.Kadlec či Podaný. Jejich hru řídil zkušený Mareš, vepředu byl hodně nebezpečný Holenda a výborně chytal Grigar. Přesto jsme je herně předčili a zejména v závěru jsme dominovali i fyzicky.

Podzimní tečkou a zároveň jarním startem budou v pátek Vítkovice. Bude pro vás určitým vodítkem vítězný duel ve 2. kole?

To ne. Od té doby se vítkovickým tým herně zkvalitnil a s novým koučem Paličkou změnil systém hry. Tým doplnil stoper Švestka a záložníci Pulkert a Hanák. Jedná o konsolidovaný a dobře bránící celek, který dokáže vyrážet k hrozícím brejkům a má velmi dobré standardky, při nichž hrozí Doležal, Poznar či Švestka. Navíc si musíme dát pozor na útočníka Diviše, který náleží k největším objevům celé soutěže. Mementem pro nás musí být nedávné vítězství Vítkovic 1:3 v Třinci i velmi dobrý domácí výkon proti Dukle, v němž si rozhodně nezasoužili prohrát.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu