09.11.2008, Miroslav Fuks

Tulis: „V zimě zvážíme kroky k udržení současného umístění“

Tulis: „V zimě zvážíme kroky k udržení současného umístění“Podzimní část sezóny dopsala svůj příběh a ředitel klubu Ing. Zdeněk Tulis se může pustit do jejího bilancování. Jak ji tedy viděla osoba nejpovolanější? „Nemusíme zůstat pouze u hodnocení končícího podzimu, protože i celý rok 2008 přinesl výborné výsledky „A“ mužstva a naši spokojenost. Zpětně se ukazuje, že bylo velmi dobrým tahem angažování trenéra Karola Marka, který týmu zpočátku ordinoval nepříliš atraktivní styl založený na precizním plnění taktických pokynů. Na tomto základu začal dosahovat nejen bodových zisků, ale postupně i atraktivního herního projevu.“

 
O fotbalovém roce 2008 nejlépe vypovídá počet vybojovaných bodů, který se z třiceti druholigových duelů zastavil na vynikajícím čísle 57. S tímto ziskem bychom v uplynulém ročníku 2007/08 postoupili do nejvyšší soutěže.

Je třeba podotknout, že se celému realizačnímu týmu podařilo v kabině vytvořit velice dobrou atmosféru, která se posléze přetavila i v poctivé výkony na hřišti. Dosažené výsledky jsou dílem obrovského kolektivního úsilí všech hráčů, kteří jsou na hřišti ochotní odevzdat maximum a hrát na samé hranici svých možností. Navíc se k nám na podzim v určitých zápasech přiklonilo i štěstí.

Kvalitní práce hráčů a realizačního týmu by se samozřejmě neobešla bez podpory všech složek klubu. Myslím si, že majitelé a vedení FC Vysočina vytvořili a nadále vytváří podmínky k tomu, aby mohly být naplněny vize trenéra Marka. Myslím tím kvalitní trávník na hlavním stadiónu, nové tréninkové travnaté hřiště v areálu v Jiráskově ulici, kvalitní soustředění v Itálii a v Rakousku, špičkové vybavení od společnosti Hummel, rehabilitaci a regeneraci a v neposlední řadě včasné plnění výplatních termínů.

Na místě je určitě i poděkování fanouškům, kteří na podzim na našem stadiónu vytvářeli velice dobrou atmosféru a dokázali svému týmu v těžkých zápasech pomoci. Věřím, že se nám na jaře podaří přitáhnout do ochozů stadiónu ještě větší počet příznivců.

Vstoupí Vysočina do jara s postupovými ambicemi?

Před sezónou jsme si řekli, že chceme poctivě pracovat a skončit nejhůře do 5. místa. Zároveň bylo řečeno, že pokud se po podzimu umístíme na nejvyšších patrech tabulky, tak v zimě intenzivně zvážíme kroky vedoucí k udržení tohoto postavení i na jaře. I proto potřebujeme zvítězit v nadcházejících prvním „jarním“ zápase proti Vítkovicím.

Co si myslíte o současné II. lize. Které týmy vás překvapily a naopak?

Z mého pohledu je II. liga postavená na hlavu. Kluby, které před sezónou deklarovaly boj o postup do Gambrinus ligy, se nyní nacházející ve druhé polovině tabulky, a naopak méně sebevědomé týmy jsou v horní polovině pořadí a usilují o čelní příčky. Z toho samozřejmě vyplývá velká náročnost a vyrovnanost soutěže, v níž není favorita. Jedinou výjimkou jsou Bohemians, jejichž umístění na špici se očekávalo.

Jaké změny lze v jihlavském kádru přes zimní období očekávat?

Po skončení sezóny si sedneme s majiteli, trenérem a sportovním manažerem Šmýdem a budeme zvažovat možné kádrové změny. Před námi je každopádně dlouhé období, během kterého budeme mít dostatečný manévrovací prostor k případnému vhodnému doplnění současného mužstva. Pro jeho zimní přípravu chceme vytvořit co nejlepší podmínky. Minimálně na stejné úrovni, jak v loňském roce.

Žádná jména zatím nelze specifikovat?

Jedinou jistotou jsou odchody Rabušice a Schneidera, kteří nastupují do zimní přípravy 1.FC Brno. Naopak náš kádr posílí útočník Pavel Simr, který je po operaci oka a začíná s tréninkem.

Nelze se nezeptat na další osud kanonýra a kapitána mužstva Petra Faldyny?

Petr má v našem klubu smlouvu do 30. června 2009 a my máme zájem na tom, aby na Vysočině minimálně po tuto dobu zůstal. Při našich ambicích bychom byli sami proti sobě, kdybychom se zbavovali nejlepšího střelce soutěže a klíčového hráče. Na druhou stranu ve fotbale je všechno možné a situace se v něm často mění ze dne na den.

Spokojen určitě musíte být i s výsledky „béčka“ v MSFL...

Tento tým nás skutečně výsledkově velice příjemně překvapil, když prakticky již na podzim naplnil svůj záchranářský cíl a za to mu náleží velké uznání a dík. Jako velmi pozitivní se ukázalo propojení prvního týmu a juniorky v osobě trenéra Tomáše Jansy, který je hlavním koučem „béčka“ a zároveň asistentem Karola Marka. Díky tomu jeho tým produkoval obdobný styl hry, jako „áčko“. Už méně pozitivní je skutečnost, že současným tým hrající MSFL zcela neplní funkci juniorky, v níž by měli dostávat co největší prostor talentovaní mladíci perspektivní pro první mančaft. Takových hráčů na podzim nastupovalo méně a spíše hráli zkušenější fotbalisté bez výraznější perspektivy pro nejvyšší soutěže. Toto chceme nejpozději v létě změnit, neboť můžeme očekávat, že mezi dospělé přejde současný silný dorostenecký ročník 1990. Tito hráči by, stejně jako následné ročníky, měli dostat 2 – 3 roky na to, aby dokázali, zda mají parametry pro kabinu prvnímu mužstva.

V současné době finišují jednání o vstupu nového akcionáře do FC Vysočina. Jaký je váš pohled na tuto záležitost?

Jsem velmi rád, že probíhají jednání, jejichž cílem je ekonomická stabilizace klubu. Musím poděkovat všem zainteresovaným, že vyvíjejí snahu směřující k vytvoření co nejlepších podmínek pro rozvoj klubu.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu