13.11.2008, MF DNES - Vysočina - Jan Salichov

Ženský fotbal a FC Vysočina? Ještě nenastal čas

Ženský fotbal a FC Vysočina? Ještě nenastal časMohl by oddíl jihlavských fotbalistek, hrající v současnosti nejvyšší soutěž pod hlavičkou Startu, fungovat v budoucnu pod záštitou FC Vysočina? Proti logickému spojení není ani jedna z oslovených stran. „Už dvakrát jsem o tom mluvil přímo s panem Tulisem. A ten se tomu nebrání,“ říká Josef Žampa, trenér Startu Jihlava.

 
 „Myslím si, že to není špatná myšlenka,“ potvrzuje generální ředitel FC Vysočina Zdeněk Tulis. „Ale asi na ni ještě nenastal čas,“ dodává skepticky.

Nejsilnější fotbalový klub v kraji by se přesto vedle mužské a mládežnické kopané mohl v budoucnu věnovat i ženskému fotbalu.

„V poslední době je to u špičkových klubů zvykem,“ uvědomuje si Tulis. „Na druhou stranu je potřeba, aby se nejprve našly nějaké finanční prostředky, které by tu jejich činnost nějakým způsobem pokryly.“

První liga žen, co by nejvyšší celostátní soutěž, totiž s sebou přináší řadu výdajů. „Je to šílené. Třeba Karlovy Vary sehnaly 700 tisíc a bojí se, že nedohrají sezonu. My máme nějakých 150 tisíc a vše ostatní táhneme z peněz oddílu,“ nechává nahlédnout do zázemí Žampa.

FC Vysočina by proto do tohoto projektu ráda zapojila i město a kraj. „V našich současných silách totiž není možné do sebe vtáhnout další oddíl. Už s ohledem na tréninkové plochy a další zátěže, které z takového kroku vyplývají,“ uvědomuje si Tulis.

Ten se o celé záležitosti radil také s konkurečním 1. FC Brno. „To ženskému oddílu vše financuje a náklady jsou kolem milionu korun. Což znamená, že je to skutečně značná částka,“ dodává šéf FC Vysočina.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu