04.04.2006, Redakce

Vítězný recept není žádnou vědou, chce to jen dát gól

Tři body za tři bezbrankové remízy a pouhé dva vstřelené góly, to je dosavadní jarní bilance jihlavských fotbalistů. Vysočina se poprvé v první lize propadla na poslední místo tabulky. Ale nyní má před sebou ideální možnost, jak se ze dna tabulky odpoutat. Během nejbližších čtrnácti dnů sehrají naši fotbalisté pět utkání, z toho čtyři v domácím prostředí. A dnes proti Baníku Ostrava potřebují už konečně vyhrát.

 
Jak na to, trenére Karle Večeřo?

Ten recept je pořád stejný. Musíme dát konečně gól. V každém jarním utkání, i teď naposledy v Teplicích, jsme si vypracovali čtyři až pět vyložených šancí, ale s jejich proměňováním jsme na štíru. K tomu se musíme vyvarovat chyb vzadu. Baník má podobné problémy jako my, také těžko střílí góly. Ale je, jako každý náš soupeř v lize, mnohem zkušenější. Má v sestavě několik bývalých reprezentantů.

Nenalomí psychiku vašich nezkušených svěřenců fakt, že jsou momentálně v tabulce poslední?

My jsme na tu roli zvyklí. Do nejvyšší soutěže jsme šli v pozici outsidera a poslední jsme jedno kolo dokonce byli i při postupu ve druhé lize. Současné postavení v tabulce mě mrzí, ale rozhodující bude umístění po třicátém kole. Chce to čas, i když nám pomalu utíká a už potřebujeme tříbodově zabrat.

V Teplicích jste nezanechali špatný umělecký dojem, ale utekl vám začátek zápasu…

Do Teplic jsme jeli vyhrát, nechtěli jsme být pasivní. Jenže jsme neuhlídali standardní situaci, na kterou jsme se celý týden připravovali, pak nám domácí utekli a za 18 minut jsme prohrávali dva nula. Kluci hráli jen druhou ligu a teď jsou vhozeni do vody a musí plavat. Dobře si v tomto směru v útoku vedl Vláďa Vácha. Ten se prosazuje čím dál více.

Kudy povede cesta k záchraně první ligy?

Do konce soutěže sehrajeme devět zápasů a pokud čtyři z nich vyhrajeme, tak se zachráníme. Budeme bojovat a zlepší se i náš herní projev, neboť jsme se konečně začali připravovat na přírodní trávě.

Michal Vávra si po artroskopii kolena už chvíli zahrál za béčko. Jak probíhá rekonvalescence kolena u Michala Demetera?

Michal prodělal těžší zákrok a problémy u něj bohužel přetrvávají. Teď jde znovu na magnetickou rezonanci. Chybí nám. Na podzim byl naším druhým nejlepším střelcem. Jeho góly v Brně a Olomouci byly vítězné.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu