26.11.2008, DENÍK - Edita Palkovičová

Paty jsou v pořádku, už jen nahnat fyzičku, říká Šamánek

Paty jsou v pořádku, už jen nahnat fyzičku, říká ŠamánekNarozen v Jindřichově Hradci, první fotbalové krůčky udělal v jemnickém Sokolu, poté se dostal do Jihlavy, kde okusil dorosteneckou ligu. Řeč je o mladém nadějném útočníkovi Rostislavu Šamánkovi, kterého v rozletu přibrzdila náročná operace obou pat.

 
„Zranění? To už je bez problémů. Jediné, co mi schází je fyzický fond. Není to žádná sláva, takže musím trénovat a snažit se do toho pomalu dostat,“ přiblížil svůj současný stav samotný hráč.

Mám smůlu, krčí rameny talent

Letošní podzim odehrál v kádru juniorky, kde se dostával opět do tempa. Nastoupil v jedenácti utkáních a vstřelil dvě branky. „Zpočátku to nebylo nic optimálního. Postupem času se to ale dávalo do pohody,“ uznal Šamánek, kterého ovšem poté opět potkalo drobné zranění, které zapříčinil i nedostatek fyzické kondice. „To mě opět trochu zabrzdilo. Mám v tomto směru prostě smůlu.“

Rezerva FC Vysočina předvedla v první části MSFL skvělé výkony, když zakotvila na třetím místě s třicetibodovým ziskem. Tedy získala pouze o bod méně než jejich druholigoví kolegové.

Fantastické postavení

„Je dobře, že se v juniorce prosazují mladí fotbalisté, kteří ukazují, že Jihlava má slušné fotbalisty. Postavení je fantastické, to tu ještě nebylo za toho 2,5 roku, co jsem tu,“ pěl chválu Šamánek, který věří, že mladíci si udrží kvalitní hru i na jaře.

„Pan Jansa je dobrý trenér a ty výkony si určitě pohlídá i na jaře. Samozřejmě bude chtít pokračovat ve stejném rytmu.“

Podle kouče Jihlavy Karola Marka měl devatenáctiletý Jindřichohradečák být kvalitativně výš než nyní už brněnský Michael Rabušic. Jenže přišlo zranění, operace a půlroční pauza.

Nic není nemožné

„Myslím si, že bych se do té formy opět dostat mohl. Musím přes zimu kvalitně potrénovat a doufat, že se forma vrátí,“ věří forvard, který zimní přípravu absolvuje s kolegy z druholigového áčka, kteří podle něj předvedli na podzim skvělou práci.

„Výkonům odpovídá i postavení v tabulce. Myslím, že postup není nereálný. Nic není nemožné. Jestli se sejdou okolnosti, tak by to neměl být velký problém a mohlo se to povést,“ přemýšlí nad jarní sezonou několikanásobný mládežnický reprezentant.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu