04.12.2008, Miroslav Fuks

Soustružník: „S nejmladším týmem soutěže jsme podávali dobré výkony“

Soustružník: „S nejmladším týmem soutěže jsme podávali dobré výkony“Dobrou podzimní sezónu má za sebou „béčko“ staršího dorostu FC Vysočina. V MSDL, která je druhou nejvyšší dorosteneckou soutěží, obsadilo 5. příčku s velkou devítibodovou ztrátou na vedoucí Baník Ostrava B, ovšem pouze se čtyřbodovým deficitem na druhé Vítkovice. Jak sezónu viděl trenér Petr Soustružník?

 
Výsledkovým a herním výbuchem byl pouze zápas ve Vítkovicích, kde jsme prohráli 6:2. Zklamání z výsledku jsme byli i po posledním domácím zápase na Baníku Ostrava. Jinak můžeme být spokojeni, s nejmladším týmem v soutěži jsme podávali dobré výkony. Nejvíce mne potěšilo domácí vítězství 3:0 nad Brnem B a remíza s Třincem, která se zrodila v hodně okleštěné sestavě. S tou jsme se ostatně vinou zranění či kolize se zápasy „A“ dorostu potýkali celkem často. Na celou sezónu jsme měli mimo hru Daniela Černého a hodně toho promarodili i Poláček, Novák a Bouček.

Pro vás zároveň šlo o vůbec první sezónu v pozici hlavního kouče...

Určitě to bylo něco jiného, než role asistenta či trenéra brankářů. Zejména z pohledu větší zodpovědnosti. Jsem velmi rád, že jsem tuto příležitost dostal. Představuje pro mne velkou zkušenost.

Kteří hráči vašeho kádru na podzim patřili k oporám?

Oporami byli hráči ročníku 1992 Kryštůfek, Čížek, Fadrný a Přibyl. Ti přitom ještě mohli nastupovat za mladší dorost. Z ročníku 1991 podával stabilní výkony Málek, krom jednoho zápasu nás podržel brankář Soustružník a závěr podzimu vyšel Ptáčkovi.

A které fotbalisty v zimě čeká posun do kabiny „áčka“?

Změny ještě nejsou definitivně dané. Minimálně na první měsíc zimní přípravy by do týmu kouče Romana Kučery měli přibýt Kryštůfek a Ptáček.

S čím půjdete do jara? Bude vaší snahou pohybovat se na špici tabulky?

Určitě chceme být v kontaktu s nejvyššími příčkami. V obrovské vyrovnanosti a náročnosti nejvyšší soutěže z této pozice můžeme profitovat. Bylo by dobré, kdybychom byli připraveni i na tuto eventualitu. Tým by na to měl mít svoji kvalitu. Počítám, že s touto variantou bude na jaře kalkulovat Slovácko B a do extraligy budou chtít postoupit i Vítkovice, Frýdek-Místek a Kroměříž.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu