21.01.2009, MF DNES - Vysočina - Jan Salichov

Tulis: My jsme zvyklí pořád šetřit

Tulis: My jsme zvyklí pořád šetřitPůsobí to jako zjevení, ale je to prostý fakt. V době, kdy se celosvětové ekonomické krize a s ním spojenou možností ztráty přízně sponzorů a finančních partnerů obávají nejen elitní české, ale také zahraniční kluby, se vedení druholigových jihlavských fotbalistů podařilo dokončit už dříve avizovaný příchod strategického partnera, společnosti Limar Capital. „Osobně si myslím, že je to vynikající tah. A jsem přesvědčen, že je to zároveň obrovská šance pro fotbal na Vysočině,“ pochvaluje si generální ředitel FC Vysočina Zdeněk Tulis.

 
 Často se hovoří o tom, že současná ekonomická krize ohrozí také chod řady sportovních klubů. Pociťuje tento problém i FC Vysočina?

Přímo ne. Poněvadž nám se podařil velice dobrý tah ke konci roku, kdy jsme navázali spolupráci s dalším partnerem. Ta nám zajišťuje doplnění rozpočtu. Takže si myslím, že rozpočet, se kterým jsme zvyklí pracovat, bychom měli pokrýt.

Odrazil se příchod nového partnera, který by v příštích letech mohl do jihlavského fotbalu přinést až 100 milionů korun, i do jednání s dalšími sponzory? Nebo ti se zatím obávají následků zmiňované krize?

Se sponzory začínáme mluvit až teď, po Novém roce. Teprve nyní tedy uvidíme, jak na ně finanční a ekonomická krize doléhá. A jakým způsobem budou schopni a ochotni nám do fotbalu přispívat. Protože pořád počítáme s tím, že takových šest, sedm milionů korun by kromě těchto našich stálých partnerů mělo chodit od drobnějších sponzorů. Takže uvidíme, jakým způsobem se to promítne.

V minulosti se rozpočet Jihlavy často „dorážel“ částkami z přestupů hráčů. Tento příjem je však v současné chvíli nejistý. Nebude to problém?

Právě proto si myslím, že schválení tohoto suprového akcionáře byl od města vynikající tah. Poněvadž si myslím, že nám přinesl a garantuje částku v řádu milionů, která nám snad pomůže tento problém vyřešit. A k přestupu hráčů dojde jen tehdy, když to bude opravdu velice lukrativní nabídka. Navíc může dojít k tomu, že se z těchto přestupních částek vytvoří fond, který bude v budoucnu použit k tomu, aby se z něj mohli naopak financovat příchody hráčů.

Řada sportovních klubů už vinou odchodu některých sponzorů musela začít omezovat výdaje, došlo i na propouštění některých zaměstnanců. Něco podobného tedy v Jihlavě zatím nehrozí?

My jsme samozřejmě zvyklí pořád šetřit. Takže se budeme dál snažit hledat takové kroky, abychom nebyli marnotratní a zbytečně neutráceli. Ale myslím si, že FC Vysočina je nastavena do takových podmínek, že by tuto krizi měla zvládnout a nebude muset dojít k tak razantním krokům, abychom propouštěli zaměstnance. Protože si myslím, že počet našich zaměstnanců v servisní organizaci je adekvátní tomu, abychom splnili sportovní cíle, které jsme si stanovili jak na úsekumládeže, tak mezi dospělými.

Cílem seniorského A-týmu je na jaře obhájit postupovou příčku a vrátit se do nejvyšší soutěže. Může vám současná situace paradoxně pomoci v soubojích s ostatními celky, kteří by se mohli dostat do větších finančních problémů?

Samozřejmě to může být určitá výhoda, či nevýhoda. Ale podívejte, ve fotbale stále platí, že může uspět i relativní outsider. Vždyť kyperské mužstvo hrálo 3:3 s Interem Milán, který má rozpočet tisíckrát větší. Výsledky se zkrátka odehrávají na hřišti. Přesto věřím, že naše mužstvo, a celý klub, udělá maximum pro to, abychom měli tak dobré výsledky, po kterých bychom se na konci jara mohli radovat z následného návratu do ligy.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu