12.03.2009, Miroslav Fuks

Marko: „V naší sestavě dojde ke změnám“

Marko: „V naší sestavě dojde ke změnám“Po velmi neúspěšném představení FC Vysočina na Slovácku v jihlavské kabině rozhodně nevládla nejlepší nálada. „Zápas na Slovácku jsme za dveřmi kabiny důkladně rozebrali a ukázali jsme si všechny chyby. Vedle individuálních chyb jsme viděli problém v nervozitě hráčů a především pak v nedostatečném nasazení a bojovnosti. Hráčů jsem se ptal, co chtějí udělat pro to, aby se z nich stali velcí hráči a dosáhli úspěchu. Věřím, že si naše slova vzali k srdci a že v pátek podají diametrálně odlišný výkon. Jsem přesvědčen, že to je v jejich silách,“ vrátil se k jarní premiéře kouč Karol Marko.

 
Nyní můžete počítat s kompletním kádrem včetně obránců Pavla Mareše a Michala Vyskočila, kterým skončil jednozápasový trest za 4 žluté karty. Dojde ke změně základní sestavy?

V týmu panuje zdravá konkurence. Hráči musí cítit, že pokud na hřišti chybují a nevydají ze sebe maximum, tak že je na jejich místo připraven spoluhráč a oni se ocitnout na lavičce či tribuně, kde budou mít prostor k přemýšlení o svých výkonech. I proto dojde v naší sestavě ke změnám.

Co bude platit na Opavu? Jaké jsou znalosti hry soupeře?

Opava disponuje kompaktním a technickým týmem. Opírá se o kvalitní obranu, dirigenta Bartesku, ostré kraje Pulkerta s Partyšem a nebezpečného Halašku v útoku. Velký pozor si musíme dát na jejich standardní situace. Čeká nás skutečně silný protivník,“ zdůraznil Marko.

Zmínil jste Pulkerta, který v listopadu jihlavskou obranu v dresu Vítkovic pořádně provětral. Nebude se to opakovat?

Pulkert je velmi nebezpečný a zároveň nevyzpytatelný hráč. Musíme si na něj dát velký pozor. Věřím, že jsme se z utkání proti Vítkovicím dostatečně poučili.

V jakém stavu je před prvním jarním duelem jihlavský trávník? Už jste na něm trénovali?

Troufám si říci, že je na dané roční období a klima na Vysočině ve velmi dobrém stavu. První trénink nás na něm čeká až ve čtvrtek. Jinak jsme trénovali na vedlejší travnaté ploše. Rád bych touto cestou poděkoval celému technickému úseku FC Vysočina vedenému Jindřichem Březinou za to, že nám vycházejí vstříc a vytvářej nám kvalitní tréninkové podmínky.

 

 

 

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu