13.03.2009, Jaroslav Wollmann

Déšť snesl Jihlavě tři body

Déšť snesl Jihlavě tři bodyJihlavští fotbalisté dali zapomenout na úvodní porážku na hřišti Slovácka a na domácí půdě bez ohledu na vytrvalý déšť a podmáčený terén doslova přejeli Opavu. V závěru prvního poločasu poslal Vysočinu do vedení Michal Kadlec, ve druhé půli se trefili ještě Pavel Simr a Petr Tlustý. Jihlava vyhrála 3:0, získala první jarní body a udržela si 2. příčku tabulky.

 
FC VysočinaFC Vysočina
18.kolo, pátek 13.3.2009, 18:00
3:0
(1:0)
OpavaOpava
 
Branky: 44. Kadlec, 52. Simr, 64. Tlustý.
ŽK: Štohanzl, Gabriel - Zapletal, Partyš, Jelínek.
Rozhodčí: Jech - Pelikán, Čecháček
Diváci: 1450
FC Vysočina: Vojáček – Gabriel, Tlustý, Kadlec, Cihlář – Štohanzl, Urban (86. Karlík), Lovětínský, Vyskočil (65. Veselý) – Simr (80. Kaplan), Faldyna
Opava: Novák – Kolínek, Uvíra, Cigánek, Jelínek – Partyš (69. Wirth), Barteska, Zapletal, Pulkert – Halaška (10. Neubert), Půda (80. Krčmařík)
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Do velmi důležitého boje na hodně podmáčeném terénu nasadil kouč Karol Marko jedenáctku, která se na dvou postech lišila od té, která neuspěla na Slovácku. Místo Michala Vepřeka ke své jihlavské premiéře nastoupil Michal Vyskočil a Rudolf Urban ve středu zálohy nahradil Jiřího Gábu, který v tomto ročníku chyběl vůbec poprvé. Vzhledem k reprezentačním povinnostem scházel Matěj Vydra a k dispozici po svalovém zranění stále ještě nebyl Pavel Mareš.

Byla to právě fulnecká posila Michal Vyskočil, který již v sedmé minutě našel svým centrem Faldynu, nejlepší podzimní střelec Jihlavy však svojí šanci neproměnil. Gólového vyústění se nedočkala ani opětovná kombinace Vyskočil - Faldyna ze 17. minuty. O tom, že na výhru se můžou těšit ti sázkaři, kteří na svoji sázenku umístili jedničku v prvním poločase, rozhodl minutu před koncem obránce Michal Kadlec, jehož hlavu po rohovém kopu přesně našel centr Vyskočila

Na deštěm zmítaném trávníku měla i po přestávce převahu domácí jedenáctka, která vykazovala větší míru bojovnosti a chuti po vítězství. Hned v 52. minutě zvýšila skóre na 2:0 akce dvou navrátilců. Jan Štohanzl byl vysunut do brejku a centrem ve vápně přesně našel hlavu útočníka Pavla Simra. Domácí byli na koni a v 64. minutě dali výsledku konečnou podobu. Opavský gólman Novák nezachytil ideálně rohový kop Vyskočila a vypadnutý míč se dostal k druhému jihlavskému stoperovi Petru Tlustému, který neměl problém dorazil míč do sítě. O osudu utkání tak bylo rozhodnuto a v závěru se jen dohrávalo. Kombinace navíc brzdil i stále se zhoršující stav podmáčené hrací plochy Vysočina se tak hodinu po výhře Dukly opět vrátila na druhou postupovou pozici.

Referát z utkání poskytl internetový portál vFotbal.cz, který je marketingovým partnerem FC Vysočina Jihlava.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
4.kolo | Opava - FC Vysočina | 1:2
18.kolo | FC Vysočina - Opava | 3:0
Související
Média
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu