27.03.2009, Jaroslav Wollmann

Vysočina doma zničila dalšího soupeře

Vysočina doma zničila dalšího soupeřeFotbalisté jihlavské Vysočiny navázali na předchozí dvě výhry dalším úspěchem. Na domácím hřišti si poradili s Ústí nad Labem a vyhráli 4:0. Po bezbrankovém prvním poločase oživil hru šestnáctiletý Matěj Vydra, který nejprve vybojoval penaltu, jenž proměnil Petr Faldyna. Poté centroval do vápna i při druhém gólu a čtvrtou branku sám vstřelil. Jihlava se pátečním vítězstvím vzdálila svým konkurentům v boji o postup. Na Duklu má náskok již šesti bodů.

 
FC VysočinaFC Vysočina
20.kolo, pátek 27.3.2009, 18:00
4:0
(0:0)
Ústí nad LabemÚstí nad Labem
 
Branky: 48. Faldyna z pen., 57. Simr, 72. Štohanzl, 83. Vydra.
Rozhodčí: Býma - Vysloužil, Urban
ŽK: Kadlec, Štohanzl.
ČK: 75. Novák (UNL).
Diváci: 1750
FC Vysočina: Winter - Veselý, Tlustý, Kadlec, Cihlář - Štohanzl, Lovětínský (46. Vydra), Urban (83. Gába), Karlík - Simr (81. Kaplan), Faldyna.
Ústí nad Labem: Novák - Dvořák, Džuban, Valenta, Kaňa (76. Porcal) - Rudnitskyy, Martykán, Šmrha, Benčík (7. Franc) - Pilík (79. Veverka), Nádeníček
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Před důležitým domácím duelem, v němž Vysočina chtěla potvrdit tříbodový import z Hradce, musel kouč Marko řešit starosti se sestavou. Kvůli nachlazení nebyli zcela připraveni gólman Jan Vojáček a krajní bek Gabriel a navíc obnovené svalové zranění neumožnilo start Pavlu Marešovi. V brance tak zůstal Václav Winter a na pravém obránci naskočil zkušený Michal Veselý.

Vysočina nechtěla ponechat nic náhodě a do utkání vstoupila velmi aktivně. Jihlavské útoky se valily na hostující branku a kdyby to v 10. minutě bylo 3:0, tak by se asi nikdo příliš nedivil. Velmi horko bylo gólmanu Novákovi mezi 4. a 6. minutou. Nejdříve mohl pohnout se skóre exteplický Štohanzl, jenže jeho střelu vyrazil gólman Novák s vypětím všech sil na roh. Poté se centr Urbana od rohového praporku dostal opět ke Štohanzlovi a ten hlavou jen těsně minul pravou tyč ústecké branky. Brzy nato Štohanzl našel na hranici vápna Faldynu, jeho přízemní střela skončila těsně vedle levé Novákovy tyče. V 25. minutě Veselého centr našel přesně hlavu Faldyny, ten ale poslal balon těsně nad. Poté se hra vyrovnávala a hosté začali mít míč více na svých kopačkách. Přesto se Ústí k ohrožení Wintera dostalo v první půli pouze jednou z rohu ve 45. minutě, kdy Martykánovu bombu ukázkovým skokem gólman zlikvidoval.

Do druhé půle nahradil mladíček Vydra na levém okraji zálohy Lovětínského a tento tah se Vysočině velmi vyplatil. Už ve 47. minutě se Vydra dostal po rohu k odraženému míči v pokutovém území, byl faulován a Faldyna už neměl problém s proměněním penalty. Tradiční kanonýr protrhl sedmizápasovou střeleckou pauzu. Za devět minut po levém křídle pronikl Vydra, poslal před branku přízemní centr, Faldyna na první tyči pustil míč za sebe a Simr zasunul míč do prázdné brány. Trefil se ve třetím jarním zápase v řadě. Ústí se sesypalo a třetí ránu mu zasadila v 72. minutě další nová akvizice v dresu domácích Štohanzl, když Ústí propadl dlouhý aut Cihláře až na zadní tyč a osamocený Štohanzl poslal balon do sítě. Zaznamenal první gól v jihlavském dresu po 38mi zápasech. Poslední čtvrthodinu dohrávalo Ústí bez vyloučeného brankáře Nováka, který před velkým vápnem srazil po úspěšné kličce mladičkého Vydru. Ten se v 83. minutě dočkal dalšího hvězdného momentu, když postupoval sám na Porcala a ukázkovým lobem uzavřel skóre. Našení fanoušci chtěli „bůra“, ovšem ani jedna z nadějných příležitostí střídajícího Kaplana v síti neskončila. K brance byl blízko zejména v 85. minutě, kdy Faldynův přímý volný kop vyrazil Porcal jen před sebe, ale Kaplan ze dvou metrů trefil pouze gólmana.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
6.kolo | Ústí nad Labem - FC Vysočina | 0:0
20.kolo | FC Vysočina - Ústí nad Labem | 4:0
Související
Média
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu