02.04.2009, Miroslav Fuks

Marko: „V Karviné nás čeká nebezpečný soupeř“

Marko: „V Karviné nás čeká nebezpečný soupeř“Před fotbalisty FC Vysočina je o víkendu další z velmi těžkých druholigových duelů. V sobotu 4. dubna nastoupí od 16:30 hodin na půdě MFK OKD Karviná a my jsme kouče Karola Marka požádali o jeho pohled na hru nadcházejícího soupeře. Ještě předtím však nebylo možné se nezeptat na jeho hodnocení středeční kvalifikační bitvy Česko – Slovensko.

 
Před zápasem jsem do kamery tn.cz říkal, že o vítězi tohoto zápasu rozhodne osobnost trenéra, která byla na naší straně. Slováci byli rychlejší, více nebezpeční a měli větší chuť po vítězství. Důležitá byla větší slovenská kvalita ve stoperské dvojici a na krajích zálohy, kde nastoupili útočníci Šesták a Jendřišek.

V čem vidíte problém českého týmu?

Česi mají bezesporu dobrý tým a kvalitní hráče. Kostra mužstva však hraje už delší dobu pohromadě a já mám pocit, že tým je zestárlý a upadl do určité letargie. Není přeci možné, aby hráči jako Jankulovski nebo Grygera podávali skvělé výkony v klubech a v reprezentaci je nedokázali zopakovat. Český výběr by určitě potřeboval větší odvahu při zařazování mladé krve.

Vraťme se na Vysočinu. Co říci ke karvinskému celku?

O Karviné máme dostatek informací a moc dobře víme, jak silný a kvalitní celek proti nám v sobotu nastoupí. Navíc se veze na úspěšné vlně, neboť v posledních třech duelech rozstřílel 4:1 Třinec, dovezl cenný bod ze Sokolova, kde sahal po výhře, a naposledy doma zvládl středeční dohrávku, když zaslouženě 2:0 porazil Ústí. Pokud chceme v Karviné uspět, tak se musíme vyvarovat chyb a podat maximálně koncentrovaný výkon. Skutečně nás čeká nebezpečný soupeř.

Na které karvinské hráče byste upozornil?

Kouč Kalvoda má velmi dobře poskládané mužstvo a opírá se o zkušené hráče. Ve středu obrany to je Buryán, v centru zálohy duo Pavlík – Slončík a v útoku Sourada a Opic. Velký pozor si musíme dát i na rychlé a technické krajní záložníky Ficka a Milosavljeva.

Vy můžete počítat s kompletním kádrem?

Po menším svalovém zranění už s tréninkem začal Mareš. K dispozici tak není pouze Vyskočil. Koncem tohoto týdne by mu měli sundat sádru a dostane dlahu. To by mu mělo umožnit zapojení do tréninkového procesu.

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu