03.04.2009, MF DNES - Eva Streichsbierová

Česko vs. Slovensko? Jihlavský trenér Marko sázel na remízu

Česko vs. Slovensko? Jihlavský trenér Marko sázel na remízu"Dneska to bude velmi příjemný trénink," hlásil včera už zdálky trenér FC Vysočina Karol Marko. Středeční kvalifikační souboj o postup na světový šampionát mezi českými fotbalisty a Slováky zasáhl také chod kabiny druholigového jihlavského A-týmu. Brankář Václav Winter měl před utkání na starosti tipovací soutěž, do níž se zapojilo kompletní mužstvo.

 
 "Samozřejmě jsme se u toho taky patřičně hecovali," prozradil usmívající se kouč momentálně druhého nejlepšího celku soutěže, který společně s obráncem Karolem Karlíkem a záložníkem Rudolfem Urbanem zastupují v FC Vysočina slovenskou stranu.

Nějakou dobu už ale přeci jenom působíte v Česku, neměl jste trošku tendenci fandit domácím?

V žádném případě. Vždycky přeju a budu přát Slovákům.

Sledoval jste souboj někde v klidu nebo v některém sport baru?

Kdepak, byl jsem přímo na stadionu na Letné. To jsem si přece nemohl nechat ujít.

A líbil se vám zápas?

Šlo o dost opatrné a hodně taktické utkání. Na Slovácích bylo vidět, že přesně vědí, co chtějí hrát. Od začátku se snažili chodit po krajích, dobře bránili.

Co výkon Čechů? Jak ten byste zhodnotil?

Musím říct, že jsem z jejich strany viděl takovou dost letargickou hru. Zkoušeli to trochu na náhodu, jako by hráči byli malinko vyhasnutí. České mužstvo je složené z velkých jmen, která jsou důležitá ve svých klubech. Ale včera mi přišli všichni hráči takoví nijací.

O vás je známo, že spolukomentujete zápasy pro slovenskou televizi. Ještě pořád to platí?

Určitě. Zrovna před dvěma týdny jsem tam jel komentovat Ligu mistrů. A tento týden mě pozvali do Arény. To je takový publicistický pořad, v němž se vyjadřují k určitému tématu fotbaloví odborníci. Bohužel jsem ale tuhle nabídku musel odmítnout, protože jsme měli stýmem v Jihlavě trénink. Ale pokud jen trochu můžu, tak vždycky rád přijedu.

Baví vás to?

Mě baví všechno, co se týká fotbalu. Je to hodně zajímavé, vyzkoušíte si zase trochu jiný pohled.

Vraťme se ale ještě ke kvalifikaci. Už jsme zmínili týmovou tipovačku v jihlavské kabině. Uhádl někdo konečný výsledek 1:2?

Nejsem si úplně jistý, ale myslím, že Ruda Urban.

Vy sám jste volil jaký tip?

1:1. Takže vlastně ještě nějakých osm minut před koncem jsem vyhrával(směje se) .

V kabině má vaše "slovenská trojice" oproti většině poněkud těžší pozici. Nebo ne?

Po středě už ani ne (směje se) . Jo, kdyby zápas skončil obráceně, to bychom asi pořádně zkusili. Takhle to bude naprostá pohoda.

Jinými slovy, středeční vítězství slovenských fotbalistů si patřičně užíváte?

Celou dobu se budu na tréninku jenom usmívat. Vždycky se takhle při národním derby hecujeme. Však já si taky užil svoje, když s Čechy prohráli naši hokejisti. Je fajn, že ksobě mají oba národy pořád hodně blízko.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu