16.05.2009, Miroslav Fuks

Béčko Vysočiny nestačilo na juniorku Baníku

Béčko Vysočiny nestačilo na juniorku Baníku„B“ tým FC Vysočina posílen o Štohanzla, Simra či Dupala v domácím prostředí podlehl juniorce ostravského Baníku 0:1 a zkomplikoval si tak závěr MSFL. V něm na náš tým ještě může čekat tuhý boj o záchranu soutěže, z níž pravděpodobně sestoupí tři celky.

 
FC Vysočina BFC Vysočina B
26.kolo, sobota 16.5.2009, 10:15
0:1
(0:1)
Ostrava BOstrava B
 
Branky: 33. Wojnar
ŽK: Wasserbauer, Dupal, Chlup – Hrtánek, Križan, Kosňovský
Rozhodčí: Jahoda - Kratochvíl, Dorušák
Diváci: 80
FC Vysočina B: Žejdlík - Benda, Havránek, Wasserbauer (72. V.Černý), Naniaš - Dupal, Chlup (85. Netrda), Štohanzl, Čermák - Simr, Šamánek.
Ostrava B: Štěpnička - Križan, Ricka, Hrtánek, Cverna - Vrťo, Kosňovský, Wojnar (90. Wludyka), Bartl (89. Kyselý) - Markovič, Christu (78. Breškovec).
 

Komentář

První půle se domácímu celku příliš nepovedla. Do šancí se proti konsolidovanému soupeři dostávali sporadicky a juniorka Baníku byla v ofenzívě více nebezpečná. V 8. minutě šli po rohovém kopu do hlavičky Šamánek a Štohanzl a střela jednoho z nich minula levou tyč jen o několik decimetrů. V 11. minutě podržel svůj tým gólman Žejdlík, který výtečně vykryl úhel Bartlovi. Na druhé straně v 15. minutě centroval Dupal a Šamánkovi s Naniášem chyběly jenom centimetry k zakončení. Ve 20. minutě pálil velmi nebezpečně Markovič, jehož střela těsně minula pravou tyč. Ve 33. minutě už byl přesnější Wojnar, který se ze střední vzdálenosti trefil přesně - 0:1. Žejdlík si na míč šáhl, ale brance nezbránil. Poté se domácí celek probral a začal být aktivnější. Už o 2 minuty později se v obrovské šanci zjevil Čermák, který po centru zprava asi ze dvou metrů trefil padajícího Štěpničku, který míč se štěstím vyrazil nad. Z následného rohu nebezpečně hlavičkoval Šamánek!
Tým FC Vysočina byl výrazně aktivnější i po zbytek zápasu. Bohužel, žádná z šancí gólem neskončila. Ve 49. minutě se sice trefil Čermák, ale asistent rozhodčího zvedl praporek – ofsajd. Z dalších příležitostí stojí za zmínku střela Chlupa, které v 76. minutě letěla půl metru nad, či hlavička Štohanzla v samém závěru, kterému scházely centrimetry. Na druhé straně se Baník pokoušel o rychlé brejky, se kterými si však jihlavská obrana či pozorný Žejdlík poradili. Největší šanci hostí spálil v 88. minutě Markovič.

 
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu