19.11.2003, Redakce

Ve středu byla slavnostně otevřena nová umělá tráva

JIHLAVA - Ve středu 19. listopadu došlo ve sportovním areálu v ulici Na Stoupách ke slavnostnímu otevření umělého travnatého povrchu 3. generace. Premiéru historicky první umělé trávy fotbalových rozměrů v Kraji Vysočina obstarali elitní žákovské výběry FC Vysočina Jihlava a AC Sparta Praha.

 
Jako první na nový pažit od 15:30 hodin nastoupili mladší žáci obou klubů a jejich duel skončil těsným vítězstvím mladých Sparťanů v poměru 1:2. Čestný úspěch domácích vstřelil Mička. Po tomto premiérovém duelu proběhlo za účasti zástupců Statutárního Města Jihlavy, Kraje Vysočina, FC Vysočina Jihlava a KFS Vysočina slavnostní otevření hřiště, u kterého nemohl chybět ani přestřižení pásky a slavnostní výkop zástupců Města Jihlavy a Kraje Vysočina - Vladimíra Hinka a RNDr. Miloše Vystrčila. Tečku za programem pak pod reflektory učinil duel starších žáků FC Vysočina a AC Sparta. I v něm o jednu branku 4:3 zvítězili Pražané. Branky za Vysočinu zaznamenali Rabušic 2 x a Kratochvíl.

Nové hřiště vyrostlo náklady dosahujícími výše 16 miliónů korun od 15. září do 18. listopadu letošního roku. O investici se Statutární Město Jihlava, které ze svých rozpočtových prostředků uvolnilo 9 mil. Kč, podělilo s Krajem Vysočina. Dodavatelem dlouho očekávaného díla byla stavební společnost Pozemní stavby Jihlava. Výsledkem je moderní umělý travnatý povrch 3. generace s nezbytným umělým osvětlením, které dobu jeho zimního využití prodlouží až do večerních hodin. Hřiště má rozměry hrací plochy 100 x 64 metrů a je držitelem certifikátu ČMFS, jenž ho opravňuje ke konání mistrovských utkání do úrovně III. ligy dospělých (MSFL a ČFL) a I. ligy dorostu. Toho bude samozřejmě využito u divizního ”béčka” a všech mládežnických týmů FC Vysočina.Povrch bude intenzivně využíván zejména během zimního přípravného období. Zima není pro fotbalisty v našem regionu vůbec příznivá a umělý travnatý povrch je tak jedinou šancí k sehrání utkání a k trénování s míčem. Možnosti kvalitní přípravy budou využívat nejen veškeré výběry FC Vysočina, ale v jednotlivých přátelských či turnajových duelech i další kluby našeho kraje. V průběhu fotbalové sezóny bude hřiště sloužit zejména za nepříznivého počasí, během kterého by mohlo dojít k poničení přírodních travnatých povrchů jihlavského klubu.

 
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu