29.05.2009, Jihlavské listy - David Kratochvíl

Vaculík: Koupit ligu od Čáslavi? Nechci o tom teď spekulovat!

Vaculík: Koupit ligu od Čáslavi? Nechci o tom teď spekulovat!Výkony jihlavských fotbalistů v letošní druholigové sezoně jsou odlišné jako den a noc. Zatímco na podzim svěřenci trenéra Karola marka uhráli 31bodů a vyšvihli se na druhé místo v tabulce, po zimní přestávce jich dokázali nasbírat jen 14. Vysočinští jsou proto druhým nejhorším mužstvem v rámci jara druhým nejhorším mužstvem. O aktuálním dění v klubu aspirujícím na postup do 1. ligy jsem hovořili s Františkem Vaculíkem předsedou představenstva PSJ a.s., zakládajícího akcionáře společnosti FC VYSOČINA JIHLAVA.

 
 V úterý představenstvo klubu rozhodlo o tom, že stávající realizační tým dokončí sezonu. Jaké bylo stanovisko akcionářů?

My jsme situaci konzultovali pouze po telefonu a dali jsme pro představenstvo doporučení, aby realizační tým zbývající zápasy dokončil v dosavadním složení. Preferujeme koncepční práci a osobně nejsem přesvědčen, že dvě kola před koncem pod tlakem a emocemi je nejvhodnější doba na radikální řešení. Stále existuje šance, i když velmi malá, vybojovat druhé místo a je zde povinnost uhájit místo třetí. Vím, že tyto situace se obvykle řeší šokovou terapií, ale my jsme upřednostnili cestu dát šanci dokončit sezónu stávajícímu realizačnímu týmu.

Dobře, ale 14 získaných bodů je na mančaft aspirující na postup do 1. ligy hodně málo.

To souhlasím. Vždycky ale musíte najít konkrétní příčiny. Udělat si analýzu, co je kde špatně a z toho vyvodit závěry. Ve vedení klubu se připravují návrhy dalších kroků, ale sezona ještě běží, a tak není možno v tuto chvíli v této záležitosti cokoliv prezentovat do médií. Navíc svůj rozbor jarní sezony předloží po konci ročníku, jak trenér Marko, tak i sportovní úsek klubu. Jejich materiály se bude zabývat představenstvo a návrhy řešení budou předneseny valné hromadě, která se koná v polovině června.

Klub se rozhodl po tragickém výkonu v Sokolově uhradit fanouškům náklady spojené s cestou na západ Čech včetně vstupenky, neměli by takové gesto udělat po prohře 0:5 spíše samotní hráči.

Náklady s tím pojené zaplatí samotní hráči. Povím vám ale jednu věc. Nikdy nechodím po prohře nebo před zápasem do kabiny. Teď jsem udělal výjimku. Šel jsem se těsně před utkáním za hráči podívat. Viděl jsem v nich odhodlání, bojovnost, touhu se poprat o tři body.

Jenže po devíti minutách hrací doby byla ale touha po třech bodech ta tam.

Ano. Než jsem došel zpátky na tribunu, tak už jsme prohrávali 3:0. Výkon celého mužstva byl špatný. Možná se našel jeden dva hráči, kteří podali alespoň standardní výkon, což je samozřejmě málo.

Říká se, že hráči postoupit nechtějí. Údajně se bojí, že by si museli hledat nové angažmá?

Taky jsem to slyšel. Leccos se ke mně donese. Tohle naprosto vylučuji. Stejně tak je naprostá hloupost, že Faldyna je domluvený se Slováckem, proto na jaře nestřílí góly. Petr strašně chce střeleckou smůlu prolomit a pomoct mančaftu. Bohužel se to nedaří.

Objevují se spekulace, co by bylo, kdyby Čáslav odmítla postoupit do 1. ligy, pokud se jí podaří uhájit druhé místo. Prověřovali jste, jaké jsou možnosti eventuálního postupu ze třetího místa?

Samozřejmě, ale pro mě jsou to v tuto chvíli spekulace a do těch se nechci pouštět.

O 1. ligu se zajímáte i přesto, že stávající hráčský kádr by musel doznat výrazných změn?

O tom se teď nebavme. Jsou před námi zápasy proti Spartě B a ve Fulneku a v nich chceme získat maximální počet bodů. Pokud by se nám podařilo postoupit do ligy určité posílení by pochopitelně přijít muselo.


 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu