04.06.2009, Miroslav Fuks

Marko: „Duel ve Fulneku musíme zvládnout!“

Marko: „Duel ve Fulneku musíme zvládnout!“Trenér Karol Marko v sobotu se svými svěřenci vkročí do posledního utkání aktuálního druholigového ročníku. Od 15:00 hodin je ve Fulneku čeká zdánlivě jednoduchý duel, který by si měli pojistit 3. příčku tabulky. Kouče jsme se zeptali, jak těžké bude splnit tříbodovou povinnost na půdě beznadějně posledního celku, který na jaře ještě nebodoval?

 
Pokud hráči chtějí něčeho dosáhnout, tak tento duel musí vítězně zvládnout! S určitým psychickým tlakem, který je přítomný v každém utkání, se musí vyrovnat. Vždy totiž o něco jde. Hrajeme o 3. místo, o tři body, o prémie za vítězství, o svoji reputaci a o zlepšení naší velmi špatné bilance na hřištích soupeřů.

Co o nadcházejícím soupeři, který je již dlouhou dobu prvním sestupujícím celkem, víte?

Máme dostatek informací, Fulnek jsme viděli. Je vidět, že jeho hráči mají vzhledem k okolnostem hodně ztíženou úlohu a musejí se vypořádat s rolí statisty II. ligy. Rozhodně jim však nelze upřít snahu a bojovnost, což dokládá několik těsných domácích porážek proti Slovácku či Vítkovicím. V zápase rozhodně nemůžeme ponechat nic náhodě a hrát maximálně koncentrovaní.

Povzbuzením by pro hráče měl být dobrý výkon proti Spartě B...

Hráči v tomto utkání předvedli to, co jsme si řekli – nasazení, rychlost a fotbalovou kvalitu. Po předchozích špatných výsledcích na nich byla patrná určitá křeč, která z nich však spadla po vstřelení první branky. Poté hráli uvolněně a nakonec se radovali z dalších čtyř pěkných branek.

Má poslední tréninkový týden sezóny nižší intenzitu?

Po nedělním utkání měli hráči dva dny volna, ale poté nastoupili do běžného tréninkového cyklu. Je pravdou, že v této fázi sezóny již neklademe takový důraz na prohloubení fyzické kondice a spíše ji udržujeme na potřebné úrovni.

Kteří fotbalisté vám budou scházet?

Vzhledem k trestu za 8 žlutých karet je mimo hru Gabriel a zraněný je stále Karlík. Jinak jsme kompletní.


 
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu