08.06.2009, Ondřej Novotný & Folli

Zápas fanoušku splnil svůj účel!

Zápas fanoušku splnil svůj účel!V neděli 7.6 se na hřišti FC Vysočina Jihlava v Jiráskově ulici odehrál historicky první duel mezi fotbalovým a hokejovým mužstvem z Jihlavy. Postarali se o něj, při příležitosti charitativní akce, oba tábory fanoušků. Byť domácí celek Fanklubu FC Vysočina prohrál jasně 10:4, byl nakonec stejně spokojen, neboť zápas svůj účel rozhodně splnil. Vždyť na pomoc dětem v Dětském centru Jihlava se vybralo více jak dvanáct tisíc korun!

 
Fanklub FC Vysočina Jihlava - Fan Club HC Dukla Jihlava  4:10 (1:6)

Dříve než začal samotný zápas byly pro příchozí děti připraveny soutěže, skákací hrad a tombola o zajímavé ceny. Bohužel, pro malý počet návštěvníku vystačil pouze skákací hrad, kterého si snad děti užili do sytosti. Děti nakonec nepřišli ani o tombolu, do které se mohli zapojit i dospělí, stačilo přispět na Dětské centrum Jihlava a byli ve slosování o zajímavé ceny, jako například vstupenky do Jihlavské ZOO, či Vodního ráje. Ceny do tomboly poskytly firmy Podzimek, SMJ, ZOO Jihlava a Pekařství Marek, za což jim patří velký dík. Stejně velký dík poté patří i oběma klubům, zvláště pak FC Vysočina Jihlava, za poskytnutí šaten a hřiště, které bylo na velmi dobré úrovni. A některým tak splnili sen, zahrát si na hlavním hřišti svého oblíbeného klubu, a to v jeho barvách.

Za doprovodu obou maskotů vcházeli kolem páté hodiny na hřiště hlavní aktéři toho dne. Fanklub FC Vysočina vstoupil na trávník v tradiční žluto modré kombinaci a borci z Fan Clubu HC Dukla taktéž, v červeno žlutých klubových barvách. Do utkání vstoupili lépe domácí a ujali se vedení v zápase, které jim bohužel nevydrželo dlouho a v polovině prvního poločasu již prohrávali 3:1. A došlo ke střídaní brankářů. V barvách FC Vysočina se tak poprvé objevilo děvče, které si svými výkony řeklo o místo v ženské kopané, která se v Jihlavě bude od nové sezóny hrát pod hlavičkou FC Vysočina. Do konce poločasu ale vytahovala z brány, stejně jako její kolega, míč třikrát, a tak se šlo do šaten za stavu 1:6.

Než se ale do šaten odešlo, došlo k předání peněz pro Dětské centrum Jihlava. Výtěžek, na který se složili, jak hrající fanoušci, tak příchozí diváci spolu s vedením a hráči FC Vysočina, činil neuvěřitelných 12 734 korun. Osobně si dar přišla převzít ředitelka centra MUDr. Ivana Ryglová. Od fanklubu fotbalistů navíc dostala květinu, kterou jí předal sám předseda představenstva pan Jiří Pech, který usedl na lavičku spolu s Františkem Vaculíkem, generální ředitel PSJ, jako trenér domácího celku. Na opačné straně seděl, ale i hrál jednatel Dukly Jihlava pan Bedřich Ščerban. Kytičkou byla odměněna i jedna z hlavních tahounů fotbalového fanklubu paní Věra Borkovcová, dostala ji jako dík za celé jaro od fotbalových nadšenců.

Do druhého poločase se vcházelo lépe hostujícímu celku, který měl značný náskok, ten mu ale zřejmě nestačil, a tak přidal další tři branky. Poté ale začali na hřišti úřadovat fotbalisté, a v rozmezí necelé minuty nandali hokejkám dvě branky. A dále se s těží bránili, nakonec polevili a nechali si vstřelit čtvrtý gól. Ovšem sami vstřelili, pár vteřin před koncem, domácím ostudnou desítku.

Poté se ještě oba celky dohodli na penaltovém rozstřelu, který nakonec vyhráli domácí poměrem 6:5. Domácí celek se stovce diváku odměnil rybičkou. Oba celky se s celým dnem rozloučili závěrečnou společnou fotografií a slíbili si odvetu na ledové ploše.

Komentář týmu fanoušků HC Dukla

Hráči obou týmů se začali scházet na utkání kolem 3. hodiny, samozřejmě byli velmi natěšeni, protože vidina zajímavé konfrontace fanoušků největších týmů na Jihlavsku jim určitě nedala spát. A samozřejmě hlavním důvodem bylo přispět na dobrou věc a pobavit se.

Po převlečení se hráči vydali směrem na hrací plochu, která byla ve výborném stavu, což opět přidalo hráčům chutě do utkání, aby se dobře připravili na utkání. Na začátku rozcvičky to vypadalo, že Dukla fans budou mít v zápase problémy, poněvadž na druhé straně se rozcvičoval o hodně větší počet hráčů Vysočina fans. Rozcvičování obou týmů se nakonec odehrálo dle představ, kdy se týmy spíše seznamovali a bavili se o tématech klubu, za který nastupovali. A tak pomalu čas plynul, že se blížil začátek utkání, který byl stanoven na 17:00. Oba týmy se těsně před začátkem utkání ještě odebrali do kabin, aby se naposledy poradily a dostrojily a po těchto důležitých věcech se šlo na věc….

Začátek utkání byl podle všech očekávání, soupeři se oťukávali, zkoušeli, kdo je čeho schopen. Toho po krátké chvilce využili k 1. gólu v utkání, když se prosadil tým Vysočina fans. Po obdrženém gólu se ale začali dít věci, hráči Dukla fans převzali otěže zápasu do svých rukou, když do konce první půle nasázeli 6 „banánů“, když první gól dal jeden z organizátorů akce Foli. Vysočina fans se do nějaké velké šance nedostala, a tak vedení 6:1 bylo pro Dukla fans zasloužené.

O poločase se hráči občerstvili, udělily se nějaké taktické pokyny a šlo se zpět na hřiště, kde se uskutečnilo to, co bylo důvodem celé akce, a to předání šeku na 12.000Kč na konto Dětského centra Jihlava. Nechybělo tradiční focení a natáčení tohoto aktu. Po těchto mediálních věcech se šlo na věc.

Ve druhé půli byli opět aktivnější hráči Dukla fans, když 3 brankami zvýšili svoje vedení na 9:1. Pak už ochozy očekávali vytouženou „desítku“, ale naopak udeřilo na druhé straně, když přišlo velké zlepšení týmu Vysočina fans, když během chvilky jeho hráči nastříleli 3 branky a snížili na 9:4. Nakonec to bylo ze strany fotbalových fanoušků vše, a tak se opět prosadili hráči Dukla fans konkrétně hráč Pinďa (nejlepší střelec utkání) , který vstřelil svoji pátou branku v utkání, která dala výsledku konečnou podobu 10:4.

Po skončení zápasu přišly na řadu oblíbené penalty, které skončily vítězně pro tým FCV a to v poměru 6:5. A opět přišlo na řadu focení a natáčení okamžiků této pěkné akce.

Ovšem na odvetu na ledě se musí hráči Vysočina fans ještě lépe připravit jestli chtějí vyhrát, protože to je domov fanoušků Dukla fans, a ty svoje útočiště jen tak zadarmo nedávají!

Přijde určitě velká část fans z kotle povzbudit domácí tudíž fans HCD a tím jim vlijí do žil ještě více síly!!!

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu