30.06.2009, MF DNES - Vysočina - Jan Salichov

Třetí ligu jsem hrát nechtěl, přiznal Korčián

Třetí ligu jsem hrát nechtěl, přiznal KorčiánPodpis tříleté smlouvy s Jihlavou přinesl fotbalistovi Davidu Korčiánovi úlevu. Po sestupu HFK Olomouc do MSFL chtěl třiadvacetiletý útočník klub z předměstí opustit. Jedenáct branek v uplynulé sezoně zájemce z Vysočiny přesvědčilo. "Jsem rád, že to tak dopadlo. Třetí ligu jsem nechtěl hrát," přiznává Korčián.

 
 Třetí liga by vám už nic nedala?

Myslím, že je pro mě málo. Těší mě, že se kluby dohodly a jsem v Jihlavě.

Existovala vůbec možnost, že byste zůstal v Holici a pomohl ji zpět do druhé ligy, nebo jste si MSFL ani nepřipouštěl?

Tak nějaká šance byla. Pan Dostál (předseda klubu) chtěl, abych zůstal. Jenže já jsem preferoval odejít a hrát aspoň druhou ligu.

I když sestup asi nebylo loučení podle vašich představ, že?

I přesto to bylo dobré období. Jeden čas jsme bojovali o postup, ale přišly dvě slabší sezony, kdy jsme klesali dolů. A završili to sestupem. I tak si myslím, že angažmá mi vyšlo a na Holici budu vzpomínat jen rád.

Proč měly výkony i výsledky HFK sestupnou tendenci?

Těžko říct. Odešli zkušení hráči a asi se špatně tým doplnil. Vše souviselo se vším. Roli hrála i psychika. Všechno dohromady zapříčinilo sestup.

S jakými cíli jdete do Jihlavy?

Chci se dostat do základní sestavy. Jihlava má ambice postoupit, takže doufám, že o postup budeme bojovat a zvládneme to. Sice nevím, jaké je mužstvo, protože jsem tady chvíli, ale uvidíme.

V uplynulé sezoně jste dal jedenáct branek, dostal jste víc nabídek?

Bylo jich víc, ale Jihlava byla nejkonkrétnější. Šlo to rychle. Ostatní kluby se těžko vyjadřovaly, spíš jen oťukávaly. Jihlava byla konkrétní, jednala rychle, takže jsem se pro ni rozhodl.

V Jihlavě skončil střelec Faldyna, troufáte si ho nahradit?

No, říkali mi, že budou očekávat góly. Myslím, že v Jihlavě je víc hráčů, kteří umí zakončit. Třeba Simr je taky dobrý útočník. Určitě budou chtít, abych přesvědčil a alespoň zopakoval sezonu, kterou jsem měl v Holici


 
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu