07.07.2009, Miroslav Fuks

Vrzáček: „Na hráčích je vidět potenciál a snaha“

Vrzáček: „Na hráčích je vidět potenciál a snaha“Juniorka FC Vysočina v pondělí 6. července zahájila letní přípravu na nový ročník MSFL. Vstoupila do ní se staronovým koučem Josefem Vrzáčkem, s celou řadou změn a především s velmi mladým kádrem, jehož věkový průměr činí 20 let. Nejen o přehled příchodů a odchodů jsem požádali právě kouče Vrzáčka.

 
„Z hostování se vrátili stoper Filip (Blansko), ofenzivní hráč L.Procházka (Žďár nad Sázavou) a záložník Niederle (Pelhřimov). Z dorostu přešli mezi dospělé gólman Matiášek, obránci Bambula a Z.Kučera, záložníci Dobrovolný, Leligdon a Šandera a ofenzivní hráč Pikl. Tým naopak výrazně ztrácí odchodem zkušeného defenzivníhob hráče a kapitána týmu Štěpána Wasserbauera, jehož další angažmá je v jednání. V týmu už dále nebude působit záložník Čermák (přestup do rakouského Schremsu), stoper Havránek (přestup v jednání) a defenzivní hráč Pražák, která odešel na hostování do Polné.“

Jak citelná bude absence Wasserbauera?

Štěpán byl nedílnou součástí „béčka“ od jara 2002, kdy tým ještě hrál v krajském přeboru. Poté odehrál tři soutěžní ročníky v divizi a čtyři v MSFL. To jasně hovoří o jeho velkém přínosu pro mužstvo nejen na hřišti, ale i v kabině. Měl jsem proto zájem, aby ve Vysočině pokračoval, ovšem hráč už cítil, že potřebuje změnu a novou motivaci. O jeho roli v týmu by se měli podělit zkušenější hráči Chlup, Benda či Netrda.

Měl jste o svých svěřencích přehled? Znal jste je?

Poměrně dost informací jsem měl z loňských zápasů „béčka“ či dorostu. Další poznatky mi sdělili kolegové. Během letní přípravy budu mít dostatečný prostor k tomu, abych jednotlivé hráče poznal detailně. I proto nás čeká celá řada přípravných zápasů. začínáme už zítra ráno modelovým zápasem, do kterého se zapojí i někteří hráči „áčka“ a bude mu přítomen i trenér Luboš Urban. Poté nás o nadcházejícím víkendu čeká kvalitně obsazený turnaj v Pacově. Velmi těžkou prověrkou bude v neděli 19. července utkání na půdě Dynama České Budějovice, pro které to bude generálka na Gambrinus ligu. Dále během léta nastoupíme proti Velkému Meziříčí, „béčku“ Českých Budějovic, Pardubicím nebo Benešovu.

Aktuální tým je velmi mladý...

Tento fakt naplňuje podstatu existence juniorky. Na hráčích je vidět potenciál a snaha posouvat se výše. Zaslouží si péči a co nejlepší přípravu na velmi těžké boje v MSFL. Konečná podoba mužstva se samozřejmě bude odvíjet od složení kádru „áčka“. Předpokládám, že do sezóny půjdeme se čtrnácti hráči do pole a se dvěma brankáři.


 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu