11.07.2009, Miroslav Fuks

Procházka: „Chceme sázet na soudržnost a kolektivní duch!“

Procházka: „Chceme sázet na soudržnost a kolektivní duch!“Do letní přípravy před novou extraligovou sezónou dnes vstoupili starší dorostenci FC Vysočina. Tradičně obměněný tým přivítal hlavní kouč Pavel Procházka se svým asistentem Josefem Vankem. Trenéra, který se k týmu přesunul z mladšího dorostu A, jsme se nejdříve zeptali, k jakým změnám v kádru došlo?

 
Po odchodu hráčů ročníku 1990 mezi dospělé dosavadní kádr doplnili z „B“ týmu dorostu obránci Daniel Černý, Jakub Göth, Lukáš Kryštůfek a František Ptáček, záložníci Jaroslav Málek, Pavel Príborský a Pavel Tesař a útočník Petr Poláček. Z dorosteneckého „C“ týmu se přesunul gólman Jan Kotnour, záložníci Lukáš Hráček, Martin Štancl a Alois Zeman a útočník Martin Vokoun. Z tohoto nového kádru hned tři fotbalisté věkově patří ještě mezi mladší dorostence – Hráček a Štancl (oba ročník 1993) a Kotnour, který je dokonce narozen v roce 1994.

Doplní kádr i hráči zvenčí?

Do letní přípravy se s námi zapojili dva talentovaní fotbalisté HFK Třebíč – záložník David Novotný (roč. 1992) a útočník Petr Florián (roč. 1991). Uvidíme, zda se do kádru pro nový ročník nejvyšší soutěže dokáží prosadit.

Jakou náplň měl dnešní první trénink?

Na hráče čekalo náročné testování kondičních schopností a to jak dynamických, tak vytrvalostních. V posilovně jsme pak důsledně prověřili jejich silové dispozice.

Kolik přípravných zápasů vás čeká? Vyrazíte na soustředění?

První utkání máme v plánu už tuto neděli 12.7., kdy nastoupíme proti mužům divizního Žďáru nad Sázavou. Vzápětí zamíříme na soustředění v Bystřici nad Pernštejnem, v jehož rámci si zahrajeme i proti místnímu týmu. V pátek 16.7. nám soustředění končí, ale hned druhý den odjíždíme na dvoudenní prestižní turnaj Krejča cup, kde na nás čeká Mladá Boleslav, Hradec Králové a výběr Bavorska. Extraligu začínáme ve středu 12.8. doma proti Teplicím. Do té doby nás v přípravě prověří celky Slavie Praha, Českých Budějovic, Brna a Pardubic.

Hlavním cílem mužstva bude záchrana elitní soutěže. Bude to v jeho silách?

Oproti loňskému ročníku dorost opustila silná generace technických fotbalistů. Na jejich místa přicházejí hráči, kteří možná nedostali do vínku takové fotbalové nadání, ale rozhodně disponují velkou mírou bojovnosti, odhodlání a agresivity. O tyty devízi se hodláme opírat a k tomu chceme přidat soudržnost a kolektivní duch. Rozhodně tím však nechci říci, že by v aktuálním starším dorostu chyběli talentovaní a perspektivní fotbalisté!


 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu