10.04.2006, Redakce

Trenér Karel Večeřa: Čas letí, potřebujeme konečně vyhrát!

V sobotu fotbalisté Vysočiny prohráli doma s Baníkem Ostrava a z posledního místa tabulky si nepomohli. Proti Mladé Boleslavi se mužstvo pokusí o zlepšený výkon a překvapení na účet favorita. Trenér Karel Večeřa si uvědomuje vážnost situace.

 
• Proti Baníku se hráčům nedařilo a po obdržené brance na nich byla patrná nervozita. Nachází se mužstvo v krizi?

Je to těžké. Snažíte se, bojujete, dřete, ale výsledek se nedostavuje. Čas letí rychle a každý si uvědomuje, že je situace špatná. Kluci jsou pod tlakem a ten jim svazuje nohy. Prostě se nám nedaří tak, jak bychom si představovali.

• Jak se to nechá zlomit?

Vydařeným výsledkem, to znamená vítězstvím. Ale je to pořád stejné. Protočíme čtyři útočníky a zase nedáme gól. Baník nasadí během hry Varadiho a ten rozhodne. Navíc se nedokážeme vyvarovat chyb vzadu. I když při tom inkasovaném gólu byl prý míč už v autu. Musíme na to zapomenout a rvát se dál. Kdybychom překvapili proti Boleslavi, která už je třetí a jede na poháry, mužstvo by to nakoplo.

• S Mladou Boleslaví jste měli hrát už v prosinci, kdy byl soupeř v tabulce jinde a navíc nemohl nasadit nejlepšího hráče Kuliče. Mrzí vás zpětně, že se tehdy kvůli nezpůsobilému terénu nehrálo?

Terén byl podle mě tehdy hratelný, ale Boleslavi se hrát nechtělo, tak se nehrálo. Na kdyby se ale fotbal nehraje, tak to berme jako fakt.

• Překvapuje vás současné postavení Mladé Boleslavi?

Boleslav vhodně doplnila kádr. Má slušnou defenzívu a hráče, kteří umí vyrovnané zápasy rozhodnout. Především špílmachra Matějovského a rychlonohého útočníka Kuliče. A vedení klubu má pohárové ambice.

• Soupeř produkuje útočnou hru. Dá se očekávat lepší fotbal než s Baníkem Ostrava?

Nepředpokládám, že u nás Mladá Boleslav bude hrát moc otevřeně. Každý vychází ze zabezpečené obrany a snaží se vyvarovat chyb. Navíc se na tom terénu nedá hrát po zemi a míče se hlavně nakopávají.

• Proti Baníku se zranil pravý obránce Bartoš, na lavičce zůstali záložníci Malínek s Lovětínským a jen na tribuně stoper Vojtíšek. S kolika změnami v sestavě pro utkání počítáte?

Nějaké změny tam budou, ale v tuto chvíli (bezprostředně po sobotním utkání – pozn. red.) ještě nevím jaké. Malínek předtím pykal za žluté karty a Lovětínský šel s formou trošku dolů, ale to v sezoně potká každého. Stejným případem je Vojtíšek.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu