24.07.2009, Miroslav Fuks

Urban: „Pohár určitě nepodceníme!“

Urban: „Pohár určitě nepodceníme!“Končí čas příprav a jde se do ostré fotbalové sezóny. Tým FC Vysočina do ní vkročí v neděli 26. července v 10:15 na půdě divizního Velkého Meziříčí. Utkání I. kola Ondrášovka Cupu bude zároveň soutěžní premiérou kouče Luboše Urbana na jihlavské lavičce. Jaký význam pohárovému duelu přikládá?

 
Pohár je regulérní soutěž, která nemá nic společného s přípravnými zápasy. Přikládám mu velkou váhu a stavím ho na stejnou úroveň s mistrovskými zápasy. Svědčí o tom fakt, že jsem s druholigovými celky Mostu a Bohemians Praha dostal do semifinále této soutěže. Byly to vždy krásné zápasy, které hráčům přinesly velmi cenné zkušenosti ze zápasů s prvoligovými celky. Navíc prestiž domácího poháru stále stoupá a už od osmifinále se hraje dvoukolově.

 Máte představu o síle nedělního soupeře?

Nemám ve zvyku nic podcenit, tudíž jsem se byl minulou neděli s asistentem Danielem Šmejkalem podívat na předkole Ondrášovka Cupu, v němž hrálo Velké Meziříčí v Pelhřimově. Hosté na umělé trávě vyhráli zaslouženě 0:2 a my jsme si z tohoto duelu odnesli poznatky, které na sobotním předzápasovém tréninku předáme hráčům.

V jaké složení k zápasu nastoupíte?

Některé hráče máme stále na marodce a příchod některých fotbalistů ještě není dotažen, tudíž na lavičku vezmu tři fotbalisty z juniorky. V tomto týmu má řada mladíků velký potenciál a my jim začneme dávat příležitost. Nadále samozřejmě pracujeme na doplnění a posílení týmu.


 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu