06.03.2004, Redakce

Hlavním cílem pro jaro je umístění do 5. příčky tabulky!

JIHLAVA – V neděli vstoupí fotbalisté FC Vysočina do jarního kolotoče II. ligy. Ještě před úvodním duelem na Kladně jsme si povídali s předsedou představenstva a ředitelem klubu Ing. Zdeňkem Tulisem.

 
Letošní zimní pauza byla z pohledu FC Vysočina ve znamení intenzivního využívání zbrusu nové umělé trávy. Jak jste s ní byli spokojeni?

Po dlouhých letech zimního trénování na nejrůznějších zmrzlých, zasněžených či zablácených površích byla nová umělá tráva malým zjevením. Konečně se trenéři všech našich družstev dočkali kvalitních tréninků a zápasů i v zimním období. Nesčetné výhody “umělky”, která se svými vlastnostmi výrazně blíží přírodnímu trávníku, poznaly i další kluby našeho regionu během řady přátelských utkání či v rámci I. ročníku zimního turnaje. Nový povrch 3. generace bude intenzivně využíván i nyní, neboť kromě tréninků je schválen i pro hraní mistrovských utkání do úrovně MSFL dospělých a I. ČPP ligy dorostu. Této možnosti budeme ve snaze ušetřit naše přírodní trávníky hojně využívat.

Proč došlo během zimy v druholigovém kádru k minimu změn?

Do velkých změn jsme nešli záměrně. Zimu jsme využili k otestování kvalit stávajícího kádru s výhledem na naše výkonnostní cíle, které si dáváme do budoucna. Hráči dostali pro jaro důvěru, možnost klidné přípravy a nyní si musí říci o místo v kádru pro příští sezónu.

Nebyl přes zimu zájem o některého z hráčů stávajícího kádru?

Registrovali jsme dvě nabídky. Z Arábie byl zájem o hostování Tomáše Kaplana, v přestupním termínu jsme se však nedohodli. Museli bychom postupovat cestou reamaterizace, což by bylo příliš složité. Druhá nabídka přišla z Lotyška a týkala se Aleše Hošťálka. Hráč ji však odmítl.

Přišel tak pouze staronový David Kotrys.

David si hledal zahraniční angažmá, to mu bohužel pro něj nevyšlo. Této skutečnosti jsme využili a rozhodli jsme se k jeho opětovnému angažování formou hostování z Bohemians. Svůj vliv na to samozřejmě měla i zranění Slavíka a Vorlického a odchod Bratršovského do “B” mužstva, čímž byl náš kádr oslaben. V současnosti tak máme do hry připraveno dvacet hráčů. V případě nutnosti můžeme sáhnout do “B” mužstva či dorostu, kde máme několik talentovaných hráčů.

S jakými úkoly vstupují do jara právě zmíněná mužstva?

Hlavním úkolem těchto týmů je především záchrana ve svých soutěžích a herní příprava juniorů na špičkovou kopanou. Zejména zachování dorostenecké extraligy je velkou prioritou, neboť našim nadějím umožňuje nastupovat v kvalitní soutěži a konfrontaci se špičkou svých věkových kategorií. Skutečnost, že náš klub momentálně disponuje neuvěřitelnými pěti mládežnickými reprezentanty, je dostatečným důkazem správnosti námi nastolené cesty ve výchově mládeže.

Vraťme se k “áčku”. Jaké cíle před něj pro jaro kladete?

Máme tři základní cíle. Hlavním úkolem pro hráče a realizační tým je skončit do pátého místa tabulky. Kádr zůstal pohromadě a hráči měli díky nové umělé trávě možnost absolvovat kvalitní zimní přípravu, která byla navíc doplněna o soustředění v Třebíči a ve slovenském Senci. Myslím si proto, že je tato meta pro stávající kádr dosažitelná.

Dalším cílem je přilákání diváků do hlediště našeho stadiónu, čemuž by logicky měla odpovídat námi předváděná hra a samozřejmě i výsledky.

Třetí bod se týká našeho přání připravit jednoho až dva hráče pro případný přestup do I. ligy. Mělo by se jednat o určitou ekonomickou pojistku a také o důkaz, že jsme schopni si hráče takových kvalit vychovat. To, zda k takovému prodeji nakonec dojde, je poté otázkou jednání a naší ekonomické situace.

Vedle II. ligy vás na jaře čeká i atraktivní pohárové utkání proti Plzni. Hodláte navázat na šokující vyřazená Slávie a postoupit?

Pohár též řadím k našim prioritám. Osmifinálový domácí zápas s Plzní by měl být fotbalovým svátkem pro celý kraj a představenstvo klubu by velice potěšilo, kdyby se nám opět podařilo překvapit a postoupit do dalšího kola. Nemusím asi připomínat, že by se jednalo o velký úspěch našeho klubu a další výrazné zviditelnění v očích celé sportovní veřejnosti. O postup se rozhodně pokusíme!

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu