20.08.2009, Miroslav Fuks

Urban: „Ve Vlašimi musíme bodovat!“

Urban: „Ve Vlašimi musíme bodovat!“Několik hodin po skončení posledního druholigového utkání FC Vysočina ve Zlíně prohlásil kouč Luboš Urban, že po porážkách v Hradci a ve Zlíně není důvod k panice. Zároveň však dodal, že z Vlašimi se už rozhodně nechce vracet s prázdnou. Změnilo se něco na tomto výroku?

 
"Určitě ne. Venku jsme dvakrát neuspěli a inkasovali pět branek. Hráli jsme však proti špičkovým týmům soutěže, tudíž porážky šlo určitým způsobem omluvit. Teď však jedeme do Vlašimi a pokud se skutečně chceme pohybovat na špici II. ligy, tak v tomto utkání musíme bodovat."
Co o vlašimském týmu víte?

Vlašimský fotbal měl v sedmdesátých letech výbornou úroveň a útočil na I. ligu. Po tehdejší úplatkářské aféře šel prudce dolů, ale teď o sobě dává opět výrazně vědět. O tom vypovídá suverénní náskok, se kterým v loňském ročníku vyhráli tak těžkou soutěž, jakou bezesporu ČFL je. Tým měl i velmi dobrý vstup do soutěže, když vybojoval čtyři body a může se pochlubit čerstvou výhrou z Čáslavi. Jako každý nováček se opírají o pevnou a dobře organizovanou defenzívu, z níž vychází do rychlých brejků. V ofenzívě se mohou opírat o nejlepšího střelce soutěže Vladimíra Bálka, který zaznamenal všechny čtyři branky svého týmu. Je to gólový útočník, silný v soubojích jeden na jednoho a dokáže podržet míč. Musíme si na něj dát pozor a eliminovat jeho přednosti.

Jak se jeví nová posila týmu – Jiří Šisler?

Přišel rovnou z ligy, zdravý a výborně trénovaný. Velmi dobře ho znám z předchozích působení a vím, co od něj mohu očekávat. Navíc se výborně ukazuje na prvních trénincích. Předpokládám tedy, že do utkání zasáhne.

Je ze zdravotních důvodů ohrožen start některého z hráčů?

Z posledního utkání měli drobné šrámy Simr a Karlík, ovšem do utkání by měli být k dispozici. Navíc je už plně připraven i Gabriel, což nám dále zvedá konkurenci v týmu. Věřím však, že doplňování a zkvalitňování týmu ještě nekončí.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Vlašimi

- oba týmy se v mistrovském utkání dosud nestřetly

- k poslednímu měření sil mezi těmito kluby došlo v rámci přípravného utkání „B“ týmu FC Vysočina v březnu 2008 - ZDE

 
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Zbrojovka Brno
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu