25.08.2009, Miroslav Fuks

Představujeme domácího soupeře – FC Hlučín

Představujeme domácího soupeře – FC HlučínDruholigová absence FC Hlučín trvala nejkratší možnou dobu – jeden fotbalový ročník. Po roce tak do Jihlavy zavítá nevyzpytatelný severomoravský celek, kterého zdobí čerstvý skalp exligového Zlína. Podaří se mu opět překvapit a poprvé v historii porazit Vysočinu a nebo domácí celek potvrdí tři body z Vlašimi? Zajímavý duel vypukne na stadiónu v Jiráskově ulici v pátek 28. srpna od 19:00 hodin.

 
FC Hlučín v loňském ročníku MSFL svedl úspěšný postupový souboj s 1.SC Znojmo a v letním přestávce provedl poměrně velké změny v kádru. Odešli zkušení starší fotbalisté (Sáblík, Hanus, Melecký) a místo nich tým přivítal talentované mladíky na čele s trojicí hráčů Slavie Praha. Právě aktuální český fotbalový mistr s Hlučínem na jaře podepsal smlouvy o spolupráci.

Hlučínu po úvodních čtyřech kolem náleží 14. příčka druholigové tabulky se ziskem 3 bodů právě za aktuální zaslouženou výhru nad Tescomou Zlín. Svěřenci kouče Pavla Hajného jsou tedy nyní v dobré formě a především nemají na Vysočině, co ztratit. Jihlavu proto čeká nesmírně těžký duel, který domácí celek může posunout do horních pater tabulky a nebo též přikovat k jejímu středu.

Základní informace o soupeři:

právní forma: akciová společnost
vedení klubu: předseda představenstva: Lumír Kot, ředitel společnosti: Lubomír Puček, sportovní ředitel: Jiří Berousek
adresa: U stadionu 1798, 748 01 Hlučín
tel./fax: 596 041 453
e-mail: fotbal@fc-hlucin.cz
internet: www.fc-hlucin.cz
klubové barvy: zelená a žlutá
kapacita stadiónu: 2.380 (1.080 k sezení)
B-tým: -
mládežnické celky: 14

Pohled do historie:

zal. 1923 jako Sportovní klub Hlučín
1949 – Sokol Hlučín
1953 – DSO Slavoj Hlučín
1991 – FC Hlučín

Účast v soutěžích:

II. liga: 2005 – 2008, 2009/10
MSFL: 2004/05, 2008/09

Vzájemná bilance

II. liga: 4 utkání 3 – 1 – 0 5 : 0

Poslední zápasy:

jaro 08: FC Vysočina Jihlava – FC Hlučín 0:0
VYS: Šimon - Sláma (67. Gabriel), Kadlec, Tlustý, Vepřek - Dupal, Gába, Schneider, Cihlář (21. Veselý) - Faldyna, Rabušic (46. Vácha). HLU: Kosmál - Kopecký, Bogdaň, Štýbar, Barcal - Kovář, Prokeš, Koubek (70. Stoklásek), Žižka - Vaculík (84. Galajda), Hanus (21. Hornyak).

pod. 07: FC Hlučín - FC Vysočina Jihlava 0:2 (0:2)
Góly: 5. a 18. Simr
HLU: Kosmál - Kopecký, Sáblík, Švrček, Hornyak - Kovář (70. Vaculík) , Melecký, Stoklásek, Reis (34. Moravčík) - Hanus, Galajda. VYS: Macháček - Veselý, Šedivý, Suchý, Vepřek - Bayer (90. Čermák), Sviták, Lovětínský - Mezlík (79. Cihlář), Faldyna - Simr.

jaro 07: FC Vysočina Jihlava – FC Hlučín 1:0 (1:0)
Gól: 9. Faldyna
VYS: Rzeszoto – Gebre Selassie, Šourek, Kadlec, Cihlář - Veselý, Vladyka, Lovětínský, Malínek - Faldyna (79. Rabušic), Svoboda. HLU: Kosmál - Volek, Sáblík, Švrček, Hornyak - Žižka (90. Moravčík), Melecký, Prokeš (81. Dombi), Skotnica (67. Hanus) - Tóth, Havlíček.

Pravděpodobná sestava: Kosmál - Bogdaň Žižka Švrček - Javorek Sokol Hrtánek Juřátek Dohnálek - Dobeš Honka.

Trenér: Pavel Hajný

Střelci: 1 – Prokeš, Juřátek, Sokol

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Zelinka, Honka, Javorek (všichni hostování SK Slavia Praha), Hroš (hostování Karviná), Švrček (FC Nitra), Juřátek (hostování Uničov), Sokol (Brumov), Čelůstka (hostování Tescoma Zlín).

Odchody: Sáblík a Hanus (hledají si angažmá), Chlebek (hostování Lískovec), Melecký (hostování Píšť), Valášek (konec hostování Tescoma Zlín), Böhm (konec hostování Baník Ostrava), J. Barcal a D. Barcal (oba hostování Zábřeh)


 
Související
Média
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu