26.08.2009, Miroslav Fuks

Další posila zálohy FC Vysočina – Jan Gruber!

Další posila zálohy FC Vysočina – Jan Gruber!Kádr FC Vysočina se po příchodu Jiřího Šislera rozrostl o dalšího ofenzivního a kreativního záložníka. Na hostování z Českých Budějovic přichází zkušený Jan Gruber (nar. 13.1.1979), který naposledy působil v polském prvoligovém celku Odra Wodzislaw. Tento technický a velmi rychlý fotbalista se dnes poprvé zapojí do tréninku jihlavského mužstva a pokud nedojde k administrativním problémům při registraci, tak by měl být připraven nastoupit i v pátečním duelu proti Hlučínu.

 
Cesta Jana Grubera do I. ligy byla krkolomná. První šanci obléknout dres mohl dostat už v sezoně 1996/97, kdy působil v dresu Jablonce nad Nisou. K zápasům první ligy se ale nedostal, a tak nastupoval v nižších soutěžích – v Českém Dubu a ve Varnsdorfu. První druholigovou šanci dostal v Lázních Bohdaneč na jaře 1999. Výrazně však na sebe upozornil až na další druholigové štaci v Pardubicích v ročníku 2000/01. Během 34 zápasů vstřelil 11 branek, což mu přineslo nabídku tehdy druholigové Mladé Boleslavi. Zde se již tolik neprosadil a tak epizodně působil ve II. lize i v dresu Dolních Kounic.

Šanci hrát první ligu dostal až v létě 2003, kdy přestoupil do Dynama České Budějovice. Zde stabilně odehrál dva ligové ročníky, ovšem podzim 2005 z jeho strany nebyl tak vydařený a proto jaro 2006 strávil na hostování v Příbrami. Celý prvoligový ročník 2006/07 už byl opět hráčem Dynama. V létě 2007 vyrazil na první zahraniční angažmá do Nitry. Odtud se v lednu 2009 přesunul do prvoligového polského týmu Odra Wodzislaw, kde trénuje český kouč Martin Pulpit. Po půl roce však přestal dostávat příležitost a s klubem se dohodl na odchodu. Jako kmenový hráč Českých Budějovic nyní bude hostovat v FC Vysočina Jihlava.

V I. lize celkem nastoupil do 73 zápasů a vstřelil 5 branek. Ve II. lize činí jeho bilance 87 utkání a 14 gólů



 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu