10.09.2009, MF DNES - Vysočina - Eva Streichsbierová

Rabušic popadl míč jako první

Rabušic popadl míč jako prvníMá formu jako hrom! Od začátku nové fotbalové sezony se jméno brněnského útočníka Michaela Rabušice skloňuje čím dál častěji. A po úterním kvalifikačním souboji reprezentační jednadvacítky, která bojuje o postup na mistrovství Evropy, ještě o něco více. Právě devatenáctiletý odchovanec jihlavského fotbalu totiž zařídil v Německu dvěma góly cenné vítězství českého výběru 2:1.

 
 „Je to pro nás velký úspěch, protože favority zápasu byli určitě Němci. Vždyť nedávno vyhráli evropský šampionát. Ale nám se povedl úvodní poločas, a hlavně jsme dali góly,“ zhodnotil povedené vystoupení českého týmu Rabušic.

Poprvé se měnilo skóre v 21. minutě. A to právě díky šikovnému brněnskému fotbalistovi. „Hlavní zásluhu na něm má ale Adam Hloušek, který nacentroval míč do vápna a já už ho potom jen dorazil do branky,“ přiznal mladý reprezentant, který 17. září oslaví dvacetiny.

Na 2:0 pak zvyšoval ve druhé půli z pokutového kopu. „Na penaltu jsme byli určeni asi čtyři, jenže míč jsem jako první popadl já,“ prozradil se smíchem Rabušic. „Nikoho jsem se neptal, prostě jsem ho postavil na značku a kopl,“ culil se.

Do prvoligového Brna přišel talentovaný fotbalista ze druholigového FC Vysočina. A na mateřský klub nedá dopustit. „Pořád jsem s klukama v kontaktu. A taky se jezdím dívat na jejich zápasy. Zrovna před čtrnácti dny jsem viděl ten s Hlučínem,“ prozradil.

Ovšem nadšený z výkonu svých bývalých spoluhráčů být nemohl. Uhráli totiž jenom remízu 0:0. „Je fakt, že se jim ten zápas moc nepovedl. Budou muset pořádně zabrat, aby to bylo příště lepší,“ vzkázal do jihlavské kabiny.

Vzhledem k současné formě by možná mohl svému mateřskému klubu poradit, kudy vede cesta k úspěchu. „Kdepak, já nemůžu nikomu radit, jsem na to ještě moc mladý. Sám se potřebuju učit,“ bránil se Rabušic. „Každopádně klukům přeju, aby se jim dařilo,“ dodal.


 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu