14.09.2009, DENÍK - Edita Palkovičová

Urban: Fotbal někdy nemá logiku

Urban: Fotbal někdy nemá logikuBranky a drama. To přinesl druholigový duel Jihlavy s Karvinou, který pořádně zamával s nervy jihlavského fanouška. Celek z Vysočiny totiž vedl po dvaceti minutách 4:0, ale ve druhém poločase dovolil soupeři utkání zdramatizovat, když si v 85. minutě nechal dát branku na 4:3. Ale pět minut nato rozhodl z penalty kapitán Michal Kadlec o tom, že důležité tři body zůstanou v Jihlavě.

 
 „Začátek jsme chytli parádně. Vedli jsme 4:0, ale pak jsme přestali hrát a nechali si dát zbytečný gól. V poločase jsme si řekli, že zase začneme hrát, ale pořád se nic nedělo. Valili se na nás,“ byl si vědom střelec jednoho z pěti gólů Stanislav Tecl.

„Druhou půlku jsme hráli moc profesorsky,“ dodal jeho kolega ze základní sestavy Michal Veselý. Podle jihlavského šéfa lavičky potvrdil páteční duel to, že fotbal někdy nemá logiku. „Za tři zápasy dáme jeden gól. Proti Karviné jsme navíc nezačali dobře. Prvních pět minut nám soupeř prakticky nepůjčil balon, ale najednou jsme z ničeho nic vedli 1:0, druhá střela 2:0 a třetí 3:0,“ kroutil nechápavě hlavou Urban, kterého potěšilo i střelecké probuzení jeho mladých pušek.

„Hodně se mi líbili oba mladíci vpředu. Udělali spoustu práce, lítali v gólech. Soupeři dělali problémy. Oba dva pochopili, že musí jít šikmo do vápna přes hráče a tím vytvářet gólové situace. A nakonec oba dali i gól,“ mnul si ruce jednapadesátiletý lodivod, který doufá, že si střeleckou mušku udrží i do dalších utkání. Svěřenci kouče Luboše Urbana v posledních třech zápasech dali pouhý jeden gól a jejich skóre bylo 5:7. Stejný počet branek, co nastříleli za šest kol, se jim podařilo dát v jednom jediném zápase.

„Je pravda, že čekání bylo dlouhé, je dobře, že se nám to podařilo zlomit,“ radoval se po utkání mladý střelec Tecl, který ovšem na důvody střelecké impotence přijít nedokázal. „Kdybychom je věděli, tak bychom to zlepšili.“

To osmadvacetiletý bek na možnou příčinu přišel. „Předtím jsme situace neřešili správně. Dneska jsme je řešili dobře a chladnokrevně.“ V jihlavské kabině po prohraném pohárovém duelu ve Znojmě lítaly pokuty. Ovšem před utkáním s Karvinou Luboš Urban své ovečky motivoval jinak. „Trenér vypsal v případě výhry večeři,“ prozradil mladíček Tecl, kterého s úsměvem na rtech doplňuje Michal Veselý. „Vyjde ho to trochu draho. Dneska (v pátek, pozn. aut.) za to asi pořádně vezmeme.“

Kouč Urban si však z toho těžkou hlavu nedělá. „O něco zchudnu, ale bude pohoda. A já ji mám rád. Navíc pak někoho vyhodím z tréninku a peníze se vrátí,“ smál se.


 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu