18.09.2009, Miroslav Fuks

Obrannou řadu vyztuží Jan Penc

Obrannou řadu vyztuží Jan PencJiž před dvěma měsíci avizovaná posila zadních řad FC Vysočina je realitou. Na hostování přichází urostlý příbramský stoper Jan Penc (nar. 31.1.1982), kterého jihlavský tým testoval už v letní přestávce. Tehdy jeho příchod odsunulo svalové zranění. Jeho angažování výrazně zvýši konkurenci v zadních řadách mužstva.

 
Penc je odchovancem Slavie Praha, odkud na jaře 2003 zamířil do druholigového Xaverova. Zde vydržel až do léta 2006, kdy Xaverov dobrovolně ukončil své druholigové působení a Penc přestoupil do Příbrami. Tady si na podzim 2006 připsal první starty v nejvyšší soutěži, ovšem v zimě 2007 zamířil na do třetiligového týmu Bohemians Praha – Střížkov. Zde pod vedením kouč Urbana s velkým náskokem vybojoval postup do II. ligy. Poté se stodevadesátčtyři centimetrů vysoký stoper vrátil do Příbram, aby jí v ročníku 2007/08 pomohl k návratu do nejvyšší soutěže. V kádru se udržel i pro prvoligový ročník, ale sužovaly ho zdravotní problémy a tak nejvyšší soutěž v ročníku 2008/09 okusil až v jejím závěru a nastupoval spíše za příbramský „B“ tým. V létě s ním nový příbramský kouč Marko pro nejvyšší soutěž nepočítal a hráč byl proto připraven ke změně dresu. O další postup do I. ligy by se nyní chtěl pokusit s trenérem Urbanem v FC Vysočina.

Jan Penc má na svém kontě 9 startů v nejvyšší soutěži a ve II. lize činí jeho bilance 80 zápasů a 6 branek.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu