07.10.2009, DENÍK - Edita Palkovičová

Bosenská puška střílí góly i na Vysočině

Bosenská puška střílí góly i na VysočiněPřišel, dal dva góly, ale nezvítězil. Tak se dá ve zkratce definovat premiéra Murise Mešanoviče v jihlavském dresu. Lepší úvod si nemohl přát. Jen kdyby se ještě podařilo dovést duel s posledním týmem tabulky Vítkovicemi do vítězného konce. Vždyť druholigový FC Vysočina byl jasným favoritem.

 
 Kdo si ale myslel, že jihlavští fotbalisté dají soupeři co proto, byl na omylu. Jediným pozitivem v utkání byl výkon bosenského útočníka. Ten ve svém prvním utkání za jihlavské barvy vstřelil oba dva góly Vysočiny. Jenže ani dvě trefy nepřinesly bodový zisk.

„S góly spokojený samozřejmě jsem, ale s výsledkem rozhodně ne,“ uznal devatenáctiletý talentovaný forvard.

Přitom začátek vypadal velmi slibně. Bosňan vstřelil první branku, a splnil tak přání svého nového trenéra. „Jenže pak jsme najednou zalezli. Dělali jsme zbytečné chyby v obraně. Je to nepochopitelný zvrat,“ krčila rameny další mladá puška na Vysočině. Jeho příchodem se totiž rozšířily řady mladíků v táboře pod vedením Luboše Urbana.

Věk mu ale nikdy problém nedělal. „Je fajn, že tu jsou i další mladí hráči, ale s tím, že je mi teprve devatenáct let, jsem nikdy problém neměl,“ usmívá se Mešanovič, který je zatím na Vysočině spokojený. „Líbí se mi tu. Kluci jsou výborní.“

Bosenská akvizice nového sportovního manažera Josefa Jinocha přišla na půlroční hostování z Jablonce.

Tam působí již tři roky, za tu dobu se naučil mluvit velmi obstojně česky a co se týče fotbalu, tak většinou hrával za béčko, které hraje ČFL. V letošním ročníku v ní nastřílel v osmi zápasech osm branek. Za to by se nemusel stydět ani zkušený forvard.

„V Jablonci to bylo dobré, i když jsem hrál jen za béčko. Jenže letos jsem chtěl odejít někam na hostování,“ prozradil své zaječí úmysly Mešanovič a dodal: „Pak mi zavolal pan Jinoch a ředitel klubu. Nabídka byla dobrá, tak jsem chtěl jít do Jihlavy. Ze začátku mě vedení Jablonce nechtělo pusitit, ale nakonec se to povedlo,“ byl rád devatenáctiletý kanonýr, který má s Jihlavou jasný cíl.

„Chceme vyhrát domácí zápasy a přivézt něco z venku, abychom se udrželi na dostřel prvnímu místu.“


 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu