09.11.2009, Miroslav Fuks

Šesté místo podle Žampy odpovídá situaci

Šesté místo podle Žampy odpovídá situaciPremiérový podzim ženského týmu FC Vysočina je u konce. Holky ho nakonec zakončily na 6. příčce tabulky se ziskem 15ti bodů a třemi minusovými body v tabulce pravdy. Panuje s tímto bodovým ziskem spokojenost? Kde byly největší problémy ve hře jihlavského mančaftu? A kdo postoupí do I. ligy? Nejen na to jsme se zeptali trenéra Josefa Žampy.

 
Vraťme se o pár měsíců zpět. Jak složitý byl přechod ze Startu pod křídla FC Vysočina? Provázely ho v létě nějaké porodní bolesti?

V tomto směru jsme nezaznamenali žádný problém. Šlo hlavně o administrativní záležitosti, o které se klub postaral. Velký dík za to náleží paní Vaculíkové.

Váš kádr se v létě dost proměnil. Byl silnější nebo slabší než na jaře?

Kádr byl jednoznačně slabší. Spousta hráček, co zde hrála první ligu, skončila. Navíc na tom byl celý kádr velmi špatně psychicky. Poměrně dlouho trvalo, než se nám holky podařilo dostat do pohody.

Očekávání veřejnosti byla před sezónou poměrně velká. Je i pro vás "až" 6. podzimní příčka zklamáním?

Očekávání možná byla veliká, ale je třeba si uvědomit, že šesté místo je úměrné naší situaci. V létě k nám přišla spousta nových mladých hráček a mančaft se tvořil v podstatě za pochodu. Hledalo se vhodné rozestavení a šli jsme do pro ligy proti celé řadě neznámých týmů.

V čem byl na podzim největší problém ve vaší hře, ve vašich výkonech?

V prvních kolech se negativně projevila nesehranost. Dále nás trápila velká nervozita a z toho pramenilo neproměňování šancí.

Ve kterých zápasech jste byl s výkonem svých svěřenkyň nejvíce spokojen a naopak?

Nejlepší výkon holky podaly v přátelském utkání na soustředění v Bystřici nad Pernštejnem s místními žáky, v pohárovém zápase s prvoligovým Brnem, kdy jsme vypadli na penalty, a ligovém zápase v Olomouci, odkud jsme odvezli cenné tři body.

Hodně utkání jsme i po velké územní převaze prohráli o gól díky neproměňování šancí. Např. musím zmínit utkání proti Přerovu, Holešovským holkám a též domácí duel s Hlučínem. V něm holky nebyly schopné uhlídat jednu hráčku a po naší neproměněné gólovce se celé mužstvo sesypalo.

Jaká vlastně byla úroveň Moravskoslezské ligy žen? Kdo podle vás postoupí do I. ligy?

Úroveň nás zklamala. Hřiště často nebyla odpovídající a na zápasy občas nebyl delegován odpovídající počet rozhodčích. Náš klub v této lize vyniká nadprůměrných zázemím a podmínkami. Podle nás je adept na postup Hlučín, ale ten do I. ligy nechce postupovat. Z nejvyšší soutěže se bohužel stává uzavřená společnost, čímž je sama proti sobě. Projevuje se to při konfrontaci české ženské kopané na mezinárodní úrovni.

Které hráčky si za podzim zasloužení poděkování a ocenění? Které nejvíce překvapily a naopak zklamaly?

Poděkování si za svůj přístup zaslouží všechny holky. Měly jsme výbornou tréninkovou docházku i poctivý přístup k tréninkovému procesu. Naše soutěž je samozřejmě amatérská, ale holky tomu dávaly vše. Svoji roli určitě sehrál i fakt, že nyní náleží pod hlavičku velkého profesionálního klubu FC Vysočina.

Jak hodnotíte váš tréninkový proces během podzimu?

Měli jsme díky Vysočině skvělé podmínky k trénování. Nic nám nechybělo.

Jak bude probíhat vaše zimní příprava?

Do konce listopadu trénujeme dvakrát týdně. Během prosince mají holky možnost využít dalších pohybových aktivit, například aerobik. A 15. ledna začíná zimní příprava na jarní část sezóny.

Dojde ve vašem kádru během zimy k nějakým změnám a posílení?

Ke změnám dojde určitě, kádr A-týmu bude zúžen. Naši defenzívu pravděpodobně posílí Pavlína Štefaniková z Černíče. Jednat budeme i o talentované hráčce, která nyní působí v Hradci Králové.

Jak vypadá struktura dalších dívčích týmů v FC Vysočina?

Po přeřazení některých hráček do „béčka“ začne tento tým trénovat samostatně. Od podzimu 2010 bychom naše „béčko“ chtěli přihlásit do soutěže. Zároveň chceme uskutečnit nábor nejmenších dívek, abychom do budoucna mohli využít hráček z vlastních zdrojů.

Hráčská bilance ženského týmu FC Vysočina

Střelci: 5 - D.Procházková, 4 - K.Pavelcová, 3 - Šerá, M.Žampová, Z.Žampová, 1 - Křížová, Dibelková, Ryšavá

Starty v utkáních: 11 - B.Pavelcová, Z.Žampová, Šerá, K.Pavelcová, Jančíková, M.Žampová, 10 - Čurdová, D.Procházková, Dibelková, 9 - Ryšavá, 7 - S.Vrzalová, Štrosová, 6 - I.Vrzalová, Křížová, 4 - Nováková, Lačná, Pojezná, 3 - P.Žampová, Krpálková, 2 - Valentová, L.Procházková, Havrdová, 1 - Sedláková

Červené karty: 1 - Pojezná

Žluté karty: 3 - M.Žampová, 2 - Čurdová, 1 - Z.Žampová, B.Pavelcová


 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu