13.11.2009, Miroslav Fuks

V Mostě se musíme vydat ze všech sil, říká Urban

V Mostě se musíme vydat ze všech sil, říká UrbanFotbalisté FC Vysočina v sobotu zakončí své ligové zápasy v roce 2009 a zároveň vkročí do jara. Utkání na půdě Baníku Most je totiž předehrávkou jarní sezóny. S čím do zápasu jihlavští hráči půjdou? Dokáží napravit domácí výpadek a Most znovu porazit, jako tomu bylo na počátku srpna letošního roku? Nejen na to jsme se zeptali kouče Luboše Urbana.

 
Po výsledkově nepovedeném zápase proti Dukle musíme jet do Mostu s jasným cílem bodovat. Jednoduše se v posledním podzimním zápase chceme vydat ze všech sil a udělat maximum pro tři body.

Vraťme se k domácímu utkání s Duklou Praha. V čem vidíme s odstupem několika dnů hlavní příčiny prohry?

Opět se prokázala naše velká síla a kvalita v ofenzívě. Bohužel, ani tři góly na jakýkoli bodový zisk nestačily. Zároveň se opakovaly individuální chyby obrany i gólmana. Vzadu nám to prostě nešlapalo... Navíc Dukla dokázala vytěžit z minima maximum. V Mostě se musíme vrátit k poctivé defenzívě, kterou jsme předvedli před 14ti dny v Třinci.

Bude vodítkem úspěšný srpnový zápas, v němž Vysočina doma vyhrála 3:1?

Rozhodně nelze očekávat oboustranně ofenzivní zápas. Sobotní utkání bude mnohem více defenzivní a opatrný. Musíme si dát pozor na ofenzivní hráče Mostu na čele s Fraňkem, Lafrancem či Rosendem.

Plánujete v Mostě nějaké změny v sestavě?

Určitě nebude k dispozici vyžlucený Penc a navíc ani Lovětínský, který ještě bude pykat za vyloučení v zápase „béčka“. Nachlazení či drobná zranění však trápí i další hráče. I proto lze očekávat změny v sestavě. Ohledně brankářů se rozhodnu na pátečním tréninku. Jak Winter, tak Štěpanovský v tomto týdnu pracovali velmi dobře.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Baníku Most

- I. + II. liga: 15 utkání 4 – 5 – 6 11 : 14

- oba celky na sebe na podzim narazí podruhé, neboť sobotní duel bude jarní předehrávkou a pro mostecké jistě i příležitostí k odvetě za porážku 3:1 (2:0) ze 7. srpna 2009. Dvakrát se tehdy trefil Krutý, jednou Vydra a za hosty snižoval Franěk.


 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu