18.11.2009, Miroslav Fuks

Procházka: Výborný podzim je výsledkem týmové práce

Procházka: Výborný podzim je výsledkem týmové práceExtraligová půlsezóna staršího dorostu FC Vysočina ještě nebyla tak bodově úspěšná, jako aktuálně završený podzim. Jihlavští mladíci v něm získali 26 bodů, což je vyneslo na skvělé 4. místo za Spartu, Mladou Boleslav a Sigmu Olomouc! Čím si tuto výbornou bilanci vysvětluje trenér mužstva Pavel Procházka?

 

Solidní podzimní výsledek je především výsledkem vynikající týmové práce. Již od prvních dnů přípravy se v kabině vytvořila výborná pracovitá parta, která dokázala těžit ze zkušeností hráčů, kteří již v loňské sezóně nejvyšší soutěž hráli. Už v přípravě zde bylo navozeno zdravé konkurenční prostředí, které v těžkých mistrovských utkáních přineslo své ovoce. I proto by rozhodně nebylo fér některého z hráčů obzvlášť vyzdvihovat. Dosažený výsledek je jednoznačně zásluhou celého týmu a svými cennými radami a zkušenosti k němu přispěl i trenér Roman Kučera, který vede mladší dorost a zároveň je koučem české reprezentace U-16. Podzimní umístnění týmu však rozhodně nesmíme přecenit a poddat se sebeuspokojení.

Které zápasy řadíte mezi nejpodařenější a naopak?

Velmi důležitý byl start do soutěže, kdy jsme doma proti Teplicím zásluhou Málka během šesti minut v rozmezí 83. a 88. minuty otočili nepříznivý vývoj utkání. Asi nejkvalitnější a to i přes to, že jsme jej nevyhráli, bylo domácí utkání s Olomoucí. Od první do poslední minuty bylo napínavé a k vidění byl opravdu špičkový výkon obou dorosteneckých mužstev. Vydařené byly i duely s Plzní a se Zlínem, na půdě soupeřů jsme výbornou hrou ve druhých poločasech naplno bodovali na Bohemce a se Slováckem. Za tři body jsme obstáli i v taktické bitvě v Příbrami.

Naopak mezi utkání, na které jsme chtěli velmi brzy zapomenout, určitě náleží souboj v Mostě, kde jsme dokázali poločasový nepříznivý stav 2:1 otočit na 2:4 a přesto jsme odešli smutní po porážce 5:4. Oproti porážkám v M.Boleslavi a doma se Spartou, kdy nás soupeř přehrál, porážka v Mostě hodně bolela. Tento soupeř rozhodně nebyl lepší a taktickou hrou jsme si vítězství rozhodně neměli nechat ujít.

Dojde během zimní přestávky k pohybu ve vašem kádru?

Podoba mužstva, alespoň pro zimní část přípravy, se zcela určitě změní. O některé naše hráče je zájem v našem juniorském týmu, tudíž absolvují svou první přípravu v dospělé kategorii. O jménech je zatím předčasné hovořit, vše bude odvislé od našeho prvního mužstva mužů. Dle posunů v těchto vyšších kategoriích bude probíhat i doplnění našeho kádru. Tyto posuny jsou v těchto dnech na pořadu jednání vedení klubu a SCM a měly by být v dohledné době vyřešeny.

Jaký program vás do konce roku a poté během zimní přípravy čeká?

Po krátké týdenní pauze vyplněné především regenerací se hráči od 23. listopadu opět vrátí do pravidelného tréninkového procesu. Třikrát týdně bude jeho náplní především udržování fyzické kondice, regenerace a vyvrcholením by měla být obhajoba loňského prvenství na Mezinárodním halovém turnaji Václava Jíry, který proběhne o prvním víkendu v prosinci v Praze. Od 18. prosince si hráči užijí necelé tři týdny volna. Zimní příprava začne, 5. ledna 2010.

V průběhu zimní přestávky absolvujeme na 9 – 11 přípravných utkání i se soupeři z mužské kategorie. V součtu těchto zápasů jsou zahrnuta i turnajová utkání v rámci tradičního mládežnického Memoriálu Vlastimila Marečka. Věříme, že mužstvo bude kvalitně připraveno do náročných jarních bojů o mistrovské body. Samozřejmě bychom chtěli potvrdit stávající výsledky a navíc nesmíme zapomenout na dorostenecký „B“ tým, před nímž budou náročné boje o záchranu v MSDL.

Hráčská bilance „A“ týmu dorostu FC Vysočina

Odehrané minuty: 1346 – Vacek, 1335 – Göth, 1299 – Kosak, 1299 – Príborský, 1263 – Fadrný, 1202 - T.Kučera, 1158 – Ptáček, 1053 – Přibyl, 1008 – Poláček, 961 – Málek, 900 - J.Procházka, 815 – Zeman, 450 – Matiášek, 306 – Busta, 290 - D.Černý, 163 – Kryštůfek, 108 – Vokoun, 20 – Tesař, 4 - Štancl

Vstřelené branky: 8 - T.Kučera, 6 - Kosak, 5 - Zeman, 4 - Přibyl, 3 - D.Černý, Málek, Poláček, Príborský, Vacek.


 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu