21.11.2009, Redakce

Kučera: Můžeme být spokojeni s hrou i výsledky

Kučera: Můžeme být spokojeni s hrou i výsledkyKvalitní herní projev a velmi dobrý bodový zisk – to jsou hlavní aspekty podzimního vystoupení extraligového mladšího dorostu FC Vysočina. Tým kouče Romana Kučery během patnácti zápasů získal výborných 27 bodů, což mu při velké vyrovnanosti tabulky přisoudilo „až“ 6. příčku s minimálním bodovým odstupem na špičku tabulky. Jihlava ztrácí na druhý Baník Ostrava jen 4 body.

 
„Naše podzimní bilance je dobrým vysvědčením. Můžeme být spokojeni nejen s výsledky, ale i s předvedenou hrou. Velkým povzbuzením byl vstup do soutěže, kdy jsme v prvních čtyřech kolech jsme postupně porazili Teplice, Hradec Králové, Bohemians a Zlín. Nejkvalitnější utkání jsme sehráli v 6. kole na domácí půdě s lídrem soutěže s Olomoucí, kterou jsme jako jediný tým soutěže porazili 4:2. Naopak výsledkově se nám nepovedly zápasy s Mladou Boleslaví, Spartou, Slávii a Brnem. Odešli jsme poraženi, ovšem krom utkání s Boleslaví jsme nebyli horší jak soupeř. Zejména v zápasech se Slávií a s Brnem jsme doplatili na slabou koncovku. Celkově mohu říci, že jsme mužstvo připravili tak, aby bylo konkurenceschopné s nejlepšími českými celky,“ poskytl základní hodnocení trenér Kučera.

Největším problémem týmu tedy byla střelecká produktivita?

Branek jsme skutečně mohli vstřelit mnohem více, než 26. Byli jsme málo produktivní a svoji herní převahu jsme nedokázali zúročit gólově. V této herní činnosti nás srážela zbrklost, ukvapenost ale i nekvalita. Střelecky se nejvíce prosadil Císař, který zaznamenal 10 branek. Spokojeni jsme i s bilancí a hrou záložníka Štancla, který zaznamenal 4 branky a se třemi brankami Klimenta a Šuty. Ostatní ofenzivní hráči zůstali výkonnostně, ale i v produktivitě za očekáváním.

Mužstvo se naopak prezentovalo dobrou defenzivní činnosti, když v patnácti zápasech obdrželo pouze 15 branek. Velkou měrou se o to zasloužili oba brankáři Kotnour a Nacházel a též defenzivní záložník Šuta a obránci Mlčoch a Hráček.

Kategorie mladšího dorostu hraje bez sestupového stresu, což jistě dává prostor ke zkoušení a fotbalovému rozvoji hráčů...

Našim hlavním úkolem je připravit fotbalisty na přechod do kategorie staršího dorostu. Prostřednictvím kvalitního a náročného tréninku postupně zvyšujeme individuální kvalitu jednotlivých hráčů. Ti musí být na vyšší úroveň připraveni nejen kondičně, ale především po technicko - taktické stránce. Zapomínat nelze ani na jejich psychickou odolnost. Do hráčů se snažíme dostat nátlakový ofenzivní fotbal s dobrou defenzivní činností. Zároveň se v nich snažíme vychovávat individuality a pracovat na jejich fotbalovém růstu. Výsledkem této práce jsou reprezentační pozvánky pro brankáře Kotnoura, obránce Rozmahela a ofenzivního záložníka Štancla.

Na čem budete přes zimu pracovat?

Především nesmíme podlehnout sebeuspokojení. V podzimní části jsme v řadě ohledů udělali pokroky, přesto nadále musíme tvrdě pracovat. Rád bych také zvýšil konkurenční prostředí v týmu. To se nám na podzim nepodařilo vzhledem k zraněním, nemocem a nižšímu počtu hráčů, kteří mají kvalitu odpovídající dané soutěži.

Dojde v zimě ke změnám ve složení kádru?

Už v létě jsme do týmu zabudovali čtyři mladší hráče ročníku 1994 - Kelblera, Dvořáčka, Kotnoura a Rozmahela. V zimě chceme na základě diskuze s ostatními trenéry posunout nejlepší hráče ročníku 1993 do „A“ nebo „B“dorostu. Mužstvo tak bude opět doplněno o některé chlapce ročníku 1994.

Hráčská bilance mladšího dorostu „A“ FC Vysočina

Odehrané zápasy: 15 - Císař, Dvořáček, Kliment, Kyzlink, Štancl, 14 - Kelbler, J.Kučera, Masopust, Rozmahel, Šuta, 12 - Čech, 11 - Mlčoch, 10 - Urbánek, 9 - Kotnour, Vonásek, 8 - Nacházel, 7 - Hráček, 5 - Míka, 1 - Ločárek.

Odehrané minuty: 1196 - Štancl, 1155 - Kliment, 1089 - Císař, 1003 - Šuta, 984 - Kyzlink, 895 – J.Kučera, 880 - Mlčoch, 810 - Masopust, 738 - Rozmahel, 706 - Urbánek, 702 - Dvořáček, 648 - Kotnour, 603 - Vonásek, 569 - Nacházel, 560 - Hráček, 292 - Čech, 277 - Kelbler, 53 - Míka, 40 - Ločárek.

Vstřelené branky: 10 - Císař, 4 - Štancl, 3 - Kliment, Šuta, 1 - Čech, Hráček, Kelbler, J.Kučera, Mlčoch, vlastní

 
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu