04.01.2010, Miroslav Fuks

Fotbalisté zahájili zimní přípravu

Fotbalisté zahájili zimní přípravuFotbalisté FC Vysočina dnes dopoledne zahájili fotbalový rok 2010. Jeho úvod bude ve znamení tradičně velmi náročné a dlouhé zimní přípravy. Vždyť první mistrovský duel je na programu až 5. března. Už tuto sobotu 9. ledna však na Vysočinu čeká první zápas Tipsport cupu proti slovenské Senici. Na úvodním tréninku se sešlo osmnáct fotbalistů včetně čtyř nových tváří. Další posily dorazí ještě v tomto týdnu. V úterý hráči zamíří do Prahy do laboratoře sportovní motoriky FTVS UK na testy funkce organismu.

 

Náplň prvního tréninku představoval výběh v terénu a poté utkání „staří“ vs. „mladí“, V týmu dříve narozených se objevil sedmadvacetiletý obránce Jaroslav Nesvadba, který má na kontě 44 prvoligových startů za Jablonec a Mladou Boleslav, angažmá v ruském Petrohradu a naposledy působení v třetiligových týmech Varnsdorfu a Hlavici.
Za „mladé“ nastoupili dvacetiletý stoper Petr Filip, který byl už v listopadu přeřazen z juniorky, a duo Chorvatů – třiadvacetiletý brankář Marko Šimič a levonohý defenzivní hráč Petr Gavrič (roč. 1986), který se v Jihlavě představil už při prosincovém týdenním testu.
Naopak scházeli útočník David Korčián, který jaro stráví na hostování v Opavě, gólman Martin Štěpanovský, jenž byl přeřazen do juniorky, a Jiří Gába, kterému se v závěru loňského roku narodila dcerka a tak dnes plnil rodičovské povinnosti.
„Přestupové okénko se otvírá 15. ledna a my předpokládáme, že k nám oba Chorvaté přijdou na přestup. Už nechceme jít cestou krátkodobých hostování. V tomto týdnu se k týmu ještě připojí urostlý stoper Slovácka Jan Šimáček a rychlý krajní záložník Českých Budějovic Petr Dolejš,“ sdělil sportovní ředitel Josef Jinoch, který doplnil: „S českobudějovickým Dynamem pracujeme na dotažení přestupu Jana Grubera a smlouvu prodloužil Michal Veselý. Do kádru „áčka“ byl navíc přeřazen stále ještě dorostenecký gólman Martin Matiášek. Nadále trvá náš zájem o prodloužení působení bosenského útočníka Murise Mešanoviče. S Jabloncem na toto téma intenzivně jednáme. Naopak registrujeme velký zájem řady českých prvoligových klubů o mladé útočníka Matěje Vydru a Stanislava Tecla.“

  • fotografie z prvního tréninku najdete ZDE

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu