05.01.2010, Miroslav Fuks

Do stoperské dvojice jste vybrali Ondřeje Šourka

Do stoperské dvojice jste vybrali Ondřeje ŠourkaDvoučlenná stoperská dvojice v ideální jedenáctce desetiletí FC Vysočina zná svého prvního člena. Stal se jí obránce slovenského MŠK Žilina Ondřej Šourek, kterému jste celkově přisoudili 470 hlasů. Šestadvacetiletého odchovance Ledče nad Sázavou, který v Jihlavě strávil jedenáct fotbalových sezón, jsme samozřejmě požádali o rozhovor.

 

Co říkáš na fakt, že tě fanoušci FC Vysočina zvolili do ideální jedenáctky desetiletí našeho klubu?

Zjištění, že na mne fanoušci na Vysočině nezapomněli, je velmi příjemné. Velmi jim za to děkuji.

Jak na jihlavské roky včetně těch mládežnických vzpomínáš?

Do Jihlavy jsem přišel z Ledče nad Sázavou přes dvouletou zastávku v Havlíčkově Brodu. Prošel jsem všemi týmy od starších žáků po juniorku. Už na počátku jara 2001 mi dal kouč Machálek první šanci ve II. lize, tedy v necelých osmnácti letech. Na Jihlavu mohu vzpomínat jedině v dobrém. Nadále zde mám řadu známých a pravidelně se sem vracím. Pokud nejsme v Žilině, tak žijeme zde.

Sleduješ jihlavské výsledky? Jsi s někým z klubu v kontaktu?

Na klubový web mířím pravidelně a výsledky samozřejmě sleduji. Nejčastěji si volám s bývalými spoluhráči Jirkou Malínkem a Pavlem Bartošem.

Jaký z tvého pohledu byl končící rok 2009?

Lepší byla rozhodně jeho druhá polovina, tedy podzim. V Evropské lize jsme vypadli až na prahu základních skupin a především jsme výborně zvládli Corgoň ligu, kde jsme přezimujeme na 1. místě. Jaro bylo méně vydařené, neboť jsme nedokázali vybojoval mistrovský titul a skončili jsme „až“ druzí za Slovanem. Já osobně mohu být velmi spokojen s faktem, že pravidelně nastupuji v lize i v evropských pohárech.

Nebyl přestup ze Slavie do Žiliny krokem zpět?

To rozhodně ne, přestupu na Slovensko rozhodně nelituji. Z pohledu kvality kádru, ambicí či zázemí pro fotbalisty jsou oba kluby zcela rovnocenné. Slavia je samozřejmě dál v tradici a podobě stadiónu.

Jaké máš další fotbalové plány a cíle?

Velké budoucí plány nemám. Plně se soustředím na své výkony v Žilině a chtěl bych maximálně přispět k udržení současného postavení na čele slovenské ligy. Bylo by krásně zkompletovat federální sbírku mistrovských titulů.

  • profil Ondřeje Šourka na webu FC Vysočina - ZDE

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu